Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΙΤΕΑ: Απο την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων για την επέτειο της Ναυμαχίας της Αγκάλης. (ηχητικό + φωτος)

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η πρώτη ημέρα (26/09/2015) των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου της Ναυμαχίας στον όρμο της σκάλας των Σαλώνων ή Ναυμαχία της Αγκάλης.
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν από το πρωί στην περιοχή μας οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με ξενάγηση εν πλω. Τα ρυμουλκά που διαθέτει η πόλη μας γέμισαν με γονείς και πάρα πολλά πιτσιρίκια που ξεναγήθηκαν στο χώρο που έλαβε χώρα η περίφημη ναυμαχία κατά την οποία το πρώτο παγκοσμίως ατμοκίνητο Ελληνικό πολεμικό σκάφος υπό τις διαταγές του ναυάρχου και φιλέλληνα Φρανκ Χέϊστινγκς (Φραγκίσκος Άστιγγας) διέλυσε τον Τουρκικό στόλο, γεγονός που άλλαξε την πορεία της Ελληνικής υπόθεσης, τόνωσε το πεσμένο ηθικό των μαχόμενων Ελλήνων, άλλαξε οριστικά την εικόνα μας στο εξωτερικό και έδωσε το έναυσμα για τον σχηματισμό κρατικού πολεμικού στόλου από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το βράδυ, με την παρουσία του βουλευτή Φωκίδος του κ. Η. Κωστοπαναγιώτου, του Δημάρχου Δελφών, του αντιδημάρχου Ιτέας, προέδρων τοπικών κοινοτήτων, των Λιμενικών αρχών την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και πλήθος κόσμου.
Το εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του Δημάρχου Δελφών του κ. Αθ. Παναγιωτόπουλου, τον οποίων τίμησε ο αρχιμουσικός - Πλωτάρχης κ. Γ. Τσιλιμπάρης, χαρίζοντάς του τον θυρεό της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού.
Ακολούθησαν ομιλίες όπως αυτή του κ. Δ. Καπαϊτζή Ναυπηγού – Μηχανολόγου

για τον « Φιλέλληνα Πλοίαρχο Frank Abney Hastings και το πλοίο ‘’ΚΑΡΤΕΡΙΑ’’».
Η μπάντα του πολεμικού ναυτικού εντυπωσίασε με τις διασκευές που παρουσίασε και ενθουσίασε το κοινό.
Την εκδήλωση έκλεισε ο DMITRY VARUSTIN, ένας από τους καλύτερους καλλιτέχνες του είδους, με ένα μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα LASER SHOW.
Ακολουθούν τα ηχητικά αποσπάσματα από την εν πλω ξενάγηση και φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...