Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

H ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου χτες στη βουλή (video)

by petrosdiver.
Με ευθείες αιχμές και έξω από τα δόντια ήταν η ομιλία της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία από το βήμα της Βουλής υπερτόνισε τη ρήση ότι δεν είμαστε ότι λέμε αλλά ότι πράττουμε, καρφώνοντας άμεσα τον Αλέξη Τσίπρα, υπερασπιζόμενη τους συναδέλφους της Π. Λαφαζάνη, Γ. Βαρουφάκη, Ν. Βαλαβάνη, που -όπως δήλωσε- κανιβαλίζονται.

«Δεν θα υπερασπιστώ άλλο σήμερα τον πρωθυπουργό γιατί ο ίδιος με έπεισε να το κάνω». Και συνέχισε


«Με στεναχωρεί η επιλογή του να μπει στον κατάλογο των πρωθυπουργών των Μνημονίων, η επιλογή του να μην τον υπερασπίζεται η Πρόεδρος της Βουλής. Βέβαια ο κ.Τσίπρας δεν εκτίμησε ότι στο πρόσωπό του υπερασπίστηκα όχι μόνο τον ίδιο, αλλά το πολιτικό κεφάλαιο του πρώτου αριστερού και νεότερου πρωθυπουργού, γιατί πίστεψα ότι δεν έπρεπε να το εξανεμίσει, αλλά να το επενδύσει σε κάτι διαφορετικό. Με πλήγωσε η επιλογή του κ. Τσίπρα να πεταχτουν στα σκυλιά σύντροφοί του και να ανέχεται να τον υπερασπίζονται εκπρόσωποι της διαπλοκής και του μνημονιακού κατεστημένου που παριστάνουν πως υπερασπίζονται τον ίδιο κανιβαλίζοντας. Απέναντι σε αυτούς θα υπερασπιστώ την υπόστασή μου και τη διαδρομή μου».

"Δεν είναι πρωτοτυπία μια κυβέρνηση που φέρνει Μνημόνια να λέει πως το κάνει επειδή δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Το έκαναν οι προηγούμενοι. Δεν είναι πρωτοτυπία εκείνοι που φέρνουν μνημόνια να κατηγορούν όσους αντιστέκονται για παλιμπαιδισμό αυτά τα έκανε ο κ. Σαμαράς όταν έλεγε ότι κ. Τσίπρας είναι πρόεδρος του 15μελους. Δεν είναι πρωτοτυπία να κατηγορούνται για προδοσία όσοι διαφωνούν. Δυστυχώς δεν πρωτοτυπήσαμε στην πιο χυδαία τακτική που υιοθετήθηκε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο με αποκορύφωμα την ευθεία στοχοποίηση όσων υπερασπίζονται τις κοινές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Πραγματική πρωτοτυπία είναι η πρώτη κυβέρνηση αριστεράς να παραδίδει τη λαϊκή εντολή στην τρόικα μαζί με τα κλειδιά του δημοσίου και να προσπαθεί να εξαφανίσει όσους διαφωνούν. Αυτά και πολλά ακόμη ανέφερε η Πρόεδρος της βουλής. Δείτε το βίντεο με ολόκληρη την ομιλία της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...