Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΈΨΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ

Χθες το μεσημέρι στα γραφεία του σωματείου των εργαζομένων του ΓΝΑ, πραγματοποιήθηκε  η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου.
Το θέμα της συζήτησης είχε να κάνει με την υποχρηματοδότηση , την υποστελέχωση, την υποβάθμιση γενικότερα των δομών υγείας του νομού και την συνέχιση των κινητοποιήσεων με την μετάβαση στο υπουργείο υγείας στις 11/5/2015.
Την ενημέρωση ξεκίνησε η γραμματέας του συλλόγου η κ. Γ. Σαμπάνη κάνοντας μια αναφορά στο τι έχει γίνει από το Παμφωκικό συλλαλητήριο και μετά.
Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο, οι  υποσχέσεις για προσλήψεις έχουν παραμείνει υποσχέσεις, οι επικουρικοί γιατροί ποτέ δεν ήρθαν, το τελευταίο διάστημα υπήρξαν και συνταξιοδοτήσεις που έκαναν χειρότερη  την κατάσταση, η υποχρηματοδότηση έφτασε «αισίως» το 60% και το ότι εξακολουθεί και λειτουργεί έτσι όπως λειτουργεί αυτή η μονάδα οφείλεται αποκλειστικά στην υπερπροσπάθεια του εναπομείναντος προσωπικού.
Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του σωματείου ο κ. Χ. Τσάμης, ο οποίος έδωσε κάποια επιπλέον στοιχεία για την κατάσταση έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στο ΓΝΑ.
Ο κ. Τσάμης εστίασε περισσότερο στο μεγάλο πρόβλημα που είναι η κλειστή Παθολογική κλινική και στην ΜΗ αναφορά από κανένα για πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Στηλίτευσε τις υποσχέσεις των ιθυνόντων για πρόσληψη ενός επικουρικού ιατρού που εξακολουθούν και παραμένουν υποσχέσεις και την επιθυμία κάποιου άλλου γιατρού να έρθει στο ΓΝΑ, που εξακολουθεί και παραμένει επιθυμία.
Επίσης ο κ. Τσάμης έκανε αναφορά στις διακομιδές του ΕΚΑΒ  που συνεχίζουν με αυξητικές τάσεις (τελευταία έχουν διπλασιαστεί), στο κόστος και στους κινδύνους που αυτές ενέχουν.
Τελειώνοντας επεσήμανε ότι είναι σκοπός και χρέος του Σωματείου η ανάδειξη  των προβλημάτων στο ευαίσθητο αυτό τομέα της υγείας έως ότου δοθούν οριστικές και ασφαλείς λύσεις για τους ασθενείς και το προσωπικό του Νοσοκομείου.
Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που παρευρέθησαν στην συνέντευξη.
Για την ιστορία να αναφέρω ότι παρόντες δήλωσαν η εφημερίδα 'Ώρα της  Φωκίδας" από τον ηλεκτρονικό τύπο το "Petrosdiver" και το "Amfissaface" και ο εκπρόσωπος της "Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Φωκίδος".
Ηχηρές οι απουσίες του Δήμου, των δημοτικών παρατάξεων, του Εργατικού Κέντρου και των συλλόγων του δήμου που με την στάση τους απαξίωσαν τις ενέργειες του Σωματείου των εργαζομένων στο ΓΝΑ.

Ακολουθεί το link με το ηχητικό απο την συνέντευξη.
https://onedrive.live.com/redir?resid=F8131E9F324DD1C2!2861&authkey=!AHZd__BKUCl17pQ&ithint=file%2cmp3 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...