Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Με τις δομές υγείας στην Φωκίδα να ψυχορραγούν, ο πρωθυπουργός εξαγγέλει προσλήψεις

Γράφει ο Βέργος Πέτρος.
Την παραμονή ακριβώς των κινητοποιήσεων και του Παμφωκικού συλλαλητηρίου για την διάλυση των δομών υγείας στη Φωκίδα, ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας βγήκε με ανακοινώσεις και εξαγγελίες για τον πολύπαθο κλάδο της υγείας.
Οποία σύμπτωση !!!

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε την πρόσληψη 4.500 ιατρών, νοσηλευτών και άλλου προσωπικού για την στελέχωση των μονάδων υγείας, μαζί με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την υγεία, οι οποίες (ΘΑ) είναι:
Η πλήρης αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ.
Η διασφάλιση της λειτουργίας των ΜΕΘ και των ογκολογικών νοσοκομείων
Η ενίσχυση και η αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας.
Η απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας.
Θα υπάρξουν παρεμβάσεις στα φάρμακα, στα φαρμακεία, παρεμβάσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών και μια σειρά ακόμη μελλοντικών ενεργειών και παρεμβάσεων.
Όλες οι εξαγγελίες είναι καλοδεχούμενες και ελπίζουμε να έχουν όλες θετικό αντίκτυπο στον κλάδο της υγείας, και κατ' επέκταση και στις ζωές μας.
Εκείνο που θα πρέπει όμως να επισημάνουμε με όλη την ένταση που θα μπορούσε κάποιος να το κάνει μέσα από τις γραμμές ενός κειμένου είναι τούτο:
Κάντε ότι είναι να κάνετε "χθες". Οι ζωές στα επείγοντα δεν έχουν την πολυτέλεια της αναμονής, τουλάχιστον όχι όλες. Σταματήστε τις τηλεοπτικές εξαγγελίες και υλοποιήστε αυτά που πρέπει να υλοποιήσετε για να σταματήσει η διάλυση των δομών υγείας. Ειδικά στη Φωκίδα ο τομέας της υγείας ψυχορραγεί και χρειάζεται άμεση παρέμβαση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...