Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Άμφισσα: Από την επιστημονική Ημερίδα του ΓΝ Άμφισσας με το ΠΓΝ Αττικόν με θέμα "Προστατεύοντας την καρδιά σου"

Στο πλαίσιο της Επιστημονικής Διασύνδεσης του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η
Ενημερωτική – Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ».
Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή σε Επιστήμονες Υγείας και λοιπό παραϊατρικό προσωπικό, σε άτομα που φροντίζουν καρδιοπαθείς ή καρδιοχειρουργημένους ασθενείς και σε κάθε πολίτη που ήθελε να την παρακολουθήσει.Κατά την διάρκεια των ομιλιών δόθηκαν χρήσιμες πληροφορίες για την πρόληψη του εμφράγματος μυοκαρδίου, για το τί πρέπει να προσέχουν και πώς να αντιμετωπίζουν τα καθημερινά προβλήματά τους οι καρδιοπαθείς, για τη σημασία του προαθλητικού ελέγχου των νέων, αλλά και για το τί πρέπει να έχει υπόψη του ο ασθενής με καρδιοχειρουργική επέμβαση.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν η πρόεδρος της επιτροπής και υπεύθυνη για την διεξαγωγή της, κα Γερουλά-Κωστοπαναγιώτου, ο βουλευτής του νομού κος Κωστοπαναγιώτου, ο αντιπεριφερειάρχης κος Κατσαγούνος, ο δήμαρχος Δελφών κος Παναγιωτόπουλος, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κος Αντωνίου, ο Διοικητής του Αττικόν κος Δραγώνας και η διοικήτρια του ΓΝ Άμφισσας κα Αυγερινού.
Τα θέματα τα οποία απασχόλησαν την ημερίδα ήταν:
  • "Το βάδισμα και τα καρδιοαγγειακά ωφέλη" με τον κο Αναστ. Παφλιά Επιμελητή του ΕΣΥ, Καρδιολόγο του ΓΝΑ.
  • "Καρδιοπάθειες - Παράγοντες κινδύνου" με τον κο Δ. Τούσουλη καθηγητή Καρδιολογίας, Διεθυντή της Α' Παν/κής Καρδιολογικής Κλινικής. ΓΝΑ "Ιπποκράτειο"
  • "Κολπική Μαρμαρυγή. Τι προσέχουμε" με τον κο Ι. Σκιαδά Επιμελητή ΕΣΥ, Καρδιολογικό Τμήμα ΓΝΑ "Ιπποκράτειο"
  • "Καρδιακή ανεπάρκεια, τα καθημερινά προβλήματα του ασθενούς" με την κα Χ. Χρυσοχόου, Επιμελήτρια ΕΣΥ Α' Παν/κής Καρδιολογικής Κλινικής ΓΝΑ "Ιπποκράτειο". 
  • "Προαθλητικός έλεγχος των νέων" με τον κο Γ. Λάζαρο Δ/ντή ΕΣΥ. Αν. Υπεύθυνος ΕΚΚΑΝ, Α' Παν/κής Κλινικής, ΓΝΑ "Ιπποκράτειο"
  • Τις ομιλίες έκλεισε ο καθηγητής Καρδιοχειροργικής και Διευθυντής της Παν/κής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ με θέμα
    "Ο ασθενής με καρδιοχειρουργική επέμβαση Και μετά το χειρουργείο τι;"
Ακολούθησαν ερωτήσεις του κοινού.
Να σημειωθεί ότι στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε παράλληλη εκδήλωση με θέμα "Πρακτική άσκηση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...