Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Δωρεάν Σχολείο για την Τρίτη Ηλικία (50+ετών) με μαθήματα νέων τεχνολογιών

Όπως διαβάζουμε στα πλαίσια του προγράμματος «Η τρίτη ηλικία στην ψηφιακή εποχή», άτομα άνω των 50 ετών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα χρήσης των νέων τεχνολογιών.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τεχνολογίες αφής (tablet, smartphone), την χρήση internet, email, αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, skype), όπως και άλλες εφαρμογές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά τους.Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Λεβαδέων!!!
Είναι γνωστές οι ευεργετικές επιδράσεις τέτοιων προγραμμάτων σε κοινωνικές ομάδες όπως αυτή των 50+ ετών, αλλά και τα οφέλη για την κοινωνία στην οποία ζουν και δραστηριοποιούνται. Η στόχευση προς μια καλύτερη ποιότητα ζωής θα έπρεπε να είναι στα άμεσα σχέδια των οργανισμών και των φορέων εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των ηλικιωμένων, στα πλαίσια της κοινωνίας της πληροφορίας και της γνώσης στην οποία καλούνται να ζήσουν, να δράσουν και να συνεχίσουν να αποτελούν ενεργά μέλη.
Και το ερώτημα προς τον Δήμαρχο Δελφών εύλογο.
Κε Παναγιωτόπουλε για τον Δήμο Δελφών έχει διερευνηθεί εάν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα; Κι αν οχι γιατί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...