Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

ΙΤΕΑ: ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΞΕΚΙΝΑ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΑΙΖΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΙΤΕΙΑ!!!

Ένα φαινόμενο γνωστό στην περιοχή μας, στο οποίο κατ' επανάληψη έχω αναφερθεί, είναι το φαινόμενο της επαιτείας. Πρόβλημα που όλοι έχουμε αντιληφθεί και αντιμετωπίσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην καθημερινότητά μας.
Στην πόλη μας την Ιτέα το φαινόμενο έχει αρχίσει και λαμβάνει διαστάσεις, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες. Ήδη με την άφιξη των πρώτων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι, μικρά παιδιά (Ρωμά), μεταξύ 5 και 15 ετών, ξεχύθηκαν στην παραλία ζητώντας ελεειμοσύνη.

Παιδιά - θύματα εκμετάλλευσης κυρίως των ίδιων των οικογενειών τους ή άλλων κυκλωμάτων, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία δουλεύουν καθημερινά πολλές ώρες, χωρίς ελπίδα για μια ζωή διαφορετική με αξιοπρέπεια. Η αντιμετώπιση της επαιτείας και ειδικά της παιδικής επαιτείας, του πλέον απεχθούς, αποκρουστικού και αηδιαστικού φαινομένου, απαιτεί την συμμετοχή όλων. Ο μεγάλος σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να είναι η κοινωνία των πολιτών.
Αποτελεί χρέος όλων μας να δραστηριοποιηθούμε και να ενεργοποιήσουμε όλες εκείνες τις δυνάμεις που θα συμμετέχουν στη δημιουργία και ανάπτυξη μιας ανθρώπινης κοινωνίας, που θα έχει ως κεντρική μέριμνα το παιδί.
Η κοινωνία που ανέχεται να βλέπει το παιδί επαίτη, δεν έχει μέλλον. Πρέπει, μάλιστα, να επιβάλλονται αυστηρές ποινές σε όσους εμπλέκονται στα κυκλώματα της παιδικής επαιτείας και εμπορεύονται τις αθώες παιδικές ψυχές.
Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι η επαιτεία συνιστά πληγή για τον πολιτισμό μας και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο οφείλουμε ως υπεύθυνοι πολίτες να συμπαραστεκόμαστε στο συνάνθρωπο προσφέροντας την όποια βοήθεια μπορούμε. Και προς αυτή την κατεύθυνση μπορούν να βοηθήσουν όλοι.

Τέλος απευθυνόμενος προς τους Δημοτικούς άρχοντες του Δήμου μας, εν όψη της νέας τουριστικής περιόδου, τους καλώ να αναλάβουν ενεργό ρόλο, επιδεικνύοντας την ευαισθησία τους και να βοηθήσουν με τις υπηρεσίες και τα μέσα που διαθέτουν, για τον περιορισμό ή δυνατόν την εξάλειψη του φαινομένου από την περιοχή μας.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ για την Επαιτεία ΕΔΩ

Βέργος Πέτρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...