Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Ονοματολογίας το ανάγνωσμα

Βέργος Πέτρος.
Πολύς ντόρος γίνετε τελευταία με την μέλλουσα ονομασία της γείτονος χώρας. Κυβέρνηση, αντιπολίτευση, σύλλογοι, σωματεία, ενώσεις, παπάδες και όσοι πιστοί προσέλθετε, έχουν πιάσει στασίδι και ξιφουλκούν για το ποιος είναι πιο ελληνάρας ασκώντας ταυτόχρονα και ...εξωτερική πολιτική. Ειλικρινά πρέπει να είναι η πρώτη φορά που υπουργός εξωτερικών, χωρίς να το ζητήσει, έχει ένα τόσο μεγάλο αριθμό ..."συμβούλων".
Παρά τις διαφωνίες αναφορικά με το όνομα, για την χρήση ή όχι του όρου "Μακεδονία", όλοι συμφωνούν ότι η τελική ονομασία θα πρέπει είναι erga omnes δηλ. θα ισχύει έναντι όλων για κάθε χρήση.
Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα, κάνοντας μια μικρή παρέμβαση, να παρακαλέσω όλους αυτούς τους επίδοξους "υπουργούς εξωτερικών" μετά την ''τακτοποίηση'' του ονόματος της FYROM, να φροντίσουν και για την "τακτοποίηση" του ονόματος της Ελλάδας. Επειδή η Ελλάδα παραμένει η μόνη χώρα στον κόσμο, με διπλή ονομασία, κάνοντας χρήση στο εσωτερικό το όνομα Ελλάδα και στο εξωτερικό το όνομα Greece (Γραικία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...