Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕ ΙΤΕΑΣ. (Φωτος)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5/3/2016 η ημερίδα για την δημιουργία Μουσείου στην ΔΕ Ιτέας.
Το παρόν έδωσαν ο βουλετής του Νομού, Δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι νυν και πρώην, κοινοτάρχες, σύμβουλοι και πλήθος κόσμου. Να σημειώσουμε την παρουσία του κ. Γ Παναγιάρη απο το ΤΕΙ Αθηνών, της κας Χαροκοπίδου, της κας Μούλιου και της ομάδας τους.
Όλοι επεσήμαναν την σπουδαιότητα της ίδρυσης Μουσείου στην πόλη μας και παρουσίασαν αναλυτικά τα δεδομένα ο καθένας στον τομέα του. Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση με τον κόσμο. Κοινός παρονομαστής όλων, αυτό με το οποίο έκλεισε τον χαιρετισμό της η αντιδήμαρχος της ΔΕ Ιτέας, η κα Πιλάλα, "Ήρθε η ώρα να αποκτήσει Μουσείο η πόλη μας.
Ακολουθεί η ανακοίνωση από το Γραφείο της αντιδημάρχου της ΔΕ Ιτέας:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Ενότητα Ιτέας του Δήμου Δελφών το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 η Ημερίδα - Ανοικτή συζήτηση με θέμα «Μουσείο στην πόλη της Ιτέας».
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Δημοτική Ενότητα Ιτέας .
Έναυσμα και σημαντικό εργαλείο για μας ήταν το βιβλίο του γιατρού Δ. Κολοβού με τίτλο «Η «φυσιογνωμία» της Ιτέας- Κίρρας, όπως διαμορφώθηκε στην ιστορική της διαδρομή».
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση σχετικά με την ίδρυση «Μουσείο πόλης» στην Ιτέα. Κατά την έναρξη των εργασιών της ημερίδας και μετά το καλωσόρισμα της Αντιδημάρχου ΔΕ Ιτέας κ. Τριανταφυλλιάς Πιλάλα-Τσακίρη, η οποία τόνισε τη σπουδαιότητα και τη σημασία της ίδρυσης του μουσείου, ακολούθησαν αναλυτικές παρουσιάσεις από τον κ. Γ. Παναγιάρη σχετικά με τη συνεργασία του Δήμου Δελφών με το ΤΕΙ Αθήνας ,τις κ.κ. Χρ. Κακούρου, Μ. Κανελλοπούλου, Β. Καρβέλα,Κ. Χαρακοπίδου :το Δίκτυο Μουσείων Δήμου Δελφών – Καταγραφή και αποτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης, πρόδρομες ενέργειες για τη δημιουργία του Δικτύου με βάση τα πρότυπα και τις προδιαγραφές για την πιστοποίηση Μουσείων, και τέλος η κ. Μ. Μούλιου ,Μουσεία πόλεων στον 21ο αι. Βασικές αρχές και αξίες.
Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Αθ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την αμέριστη βοήθεια του και δεσμεύτηκε προσωπικά, ως προς την υλοποίηση της ίδρυσης του «Μουσείου πόλης» στην Ιτέα.
Με την λήξη των παρουσιάσεων ακολούθησε ανοικτή συζήτηση με τη συμμετοχή και του κοινού, από όπου προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα και προτάσεις .
Τα αμέσως επόμενα βήματα είναι :
(Α) Η ολοκλήρωση της προαπαιτούμενης μουσειολογικής μελέτης από ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών της κ. Μ. Μούλιου.
(Β) Η ολοκλήρωση των απαιτούμενων τεχνικών μελετών για το κτήριο, από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δ.Δελφών .
(Γ) Η διανομή ερωτηματολόγιου σε όλους τους συλλόγους της πόλης της Ιτέας και στους πολίτες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, προκειμένου να καθοριστούν οι θεματικές ενότητες του μουσείου της πόλης της Ιτέας.

Από την Δημοτική Ενότητα Ιτέας
Τριανταφυλλιά Πιλάλα- Τσακίρη
Αντιδήμαρχος
Δ.Ε. Ιτέας
Δήμου Δελφών












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...