Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Η δήλωση της χρονιάς από τον Αρχιερέα της διαπλοκής Κ. Σημίτη: Μας κυβερνούν ανόητα πρόσωπα...


by petrosdiver
Για γέλια και για κλάματα όσα διαδραματίζονται σ' αυτό που αποκαλούν συνέδριο εκεί στο "Ποτάμι". Μάλλον για σύναξη του παλαιοκομματικού κατεστημένου της διαπλοκής πρόκειται.
Απολαύστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα των ομιλιών των αμετανόητων Σημίτη, Μητσοτάκη, Φώφης, Φέρχοφσταντ.

Καταχειροκροτούμενος στο συνέδριο του Ποταμιού, από Μητσοτάκη, Φώφη, Λεβέντη και Θεοδωράκη, ο άνθρωπος στον οποίο οφείλεται κατά κύριο λόγο η καταστροφή της χώρας Κ. Σημίτης, απευθύνθηκε τον "πανηγυρικό του" στους χαχόλους του και στα παραπαίοντα απο-κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Τούτη την κρίσιμη στιγμή οφείλω να αναδείξω εδώ αυτό που θεωρώ αναγκαίο για την κοινωνία μας. Για να υπάρξει ορθολογισμός και να μην συνεχιστούν οι περιπέτειες εκείνων που μας κυβερνούν. Για να μας κυβερνούν πρόσωπα που έχουν γνώση και κατεύθυνση. Να μη μας κυβερνούν πρόσωπα ανόητα που θεωρούν ότι από εδώ από την Ελλάδα μπορούν να αλλάξουν το καθεστώς της ΕΕ».

Βλέπεται το Σημιταριό προτιμάει μια ΕΕ σαν οργανισμό όπου τα μέλη της, δημιουργούν νέες ανθρωπιστικές κρίσεις είτε με την ανοχή, είτε με την εμπλοκή, είτε με την απραξία τους. Μία Ένωση που να ευνοεί την επικράτηση των μέχρι πρότινος περιθωριακών ακροδεξιών κομμάτων. Μια Ένωση που κατάντησε ένα ετοιμόρροπο οικοδόμημα που μέλη της περιμένουν από την Ελλάδα να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα όταν τα ίδια τα καταπατούν με τον πλέον ανέντιμο τρόπο. Μια Ευρώπη που δεν εκφράζει πια τις αξίες της αλληλεγγύης και της ελευθερίας πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε. Μια Ευρώπη συνώνυμο της δειλίας, της απανθρωπιάς και ψεύτικη σε ότι πρεσβεύει.

«Χρειάζεται ένας ισχυρός πόλος ανάμεσα στη Δεξιά και στην παράλογη και χωρίς έρμα Αριστερά. Τον ισχυρό πόλο πρέπει να δημιουργήσετε και εσείς. Εσείς που ξεκινήσατε ένα αξιόλογο πείραμα υπέρβασης. Να πιέσετε να ξεπεραστούν εγωισμοί, μικροφιλοδοξίες, στείρες εμμονές και χωρίς περιεχόμενο πολιτικολογίες. Να δώσετε έτσι αποφασιστική δύναμη σ΄ένα μεγάλο τμήμα του λαού μας, που θέλει σταθερή οικονομία, κοινωνική αλληλεγγύη, βεβαιότητα για το αύριο. Που θέλει θεσμούς, που λειτουργούν για το κοινωνικό σύνολο και όχι για το εκάστοτε κόμμα εξουσίας, πολιτικούς με γνώση και ευθύνη και όχι εκπροσώπους συντεχνιών, υπηρέτες του πελατειακού κράτους. Πρέπει να επιδιώξετε την κοινή προσπάθεια με όλους που συμμερίζονται σε μεγάλο βαθμό τους στόχους σας. Είσαστε πολλοί. Μπορείτε να δώσετε δύναμη και πνοή σε μια παράταξη ανανέωσης. Μπορείτε να συμβάλλετε αποφασιστικά στο να ξανααποκτήσει η χώρα κατεύθυνση και μέλλον. Να μην είναι, όπως σήμερα, πειραματόζωο ανθρώπων που νοιάζονται αποκλειστικά και μόνο για την εξουσία. Μπορείτε την ανανέωση»
Η αντίδραση της ΝΔ στο συνέδριο του "Ποτάμι" στο ίδιο μήκος κύματος. "Άνοιγμα" στο Ποτάμι, επίθεση στην κυβέρνηση.
«Είμαστε όλοι μαζί στο μεγάλο μεταρρυθμιστικό κύμα που πρέπει να αλλάξει την ελληνική κοινωνία. Είμαστε μαζί στην ιδία πλευρά του τραπεζιού».«Είμαστε στην ίδια πλευρά του λόφου».
«Στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα βρίσκεται στο τιμόνι της η πιο ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση των μεταπολιτευτικών χρόνων, Η χώρα πορεύεται με ψέματα και αναξιοπιστία και δυστυχώς είμαστε απομονωμένοι διεθνώς η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι πλέον απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση που εξαπάτησε τον λαό και σταμάτησε τις μεταρρυθμίσεις».
Απευθυνόμενος στο "Ποτάμι" είπε:
«Ανήκετε στο μεγάλο μεταρρυθμιστικό ρεύμα της ελληνικής κοινωνίας. Έχω μια δυσκολία να αποκρυπτογραφήσω το στίγμα του Ποταμιού αλλά το τελικό ισοζύγιο είναι θετικό για το πολιτικό σύστημα. Προσελκύσατε άξιους ανθρώπους που βλέπουν επιφυλακτικά τα παλιά κόμματα. Και εμείς προσπαθούμε να στην πολιτική αυτούς τους πολίτες

Επίθεση στην κυβέρνηση και από την Φώφη η οποία μάλλον έχει ξεχάσει τι ακριβώς σημαίνει ΠΑΣΟΚ και τι ακριβώς αντιπροσωπεύει το δικό της απόκομμα και ονειρεύεται διάφορα. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ πως: «Βυθίζει την οικονομία, την αξιοπιστία της χώρας, απειλεί την καθημερινότητα της απλής ελληνικής οικογένειας και υπονομεύει τη λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας» και ότι: «Ταπεινώνει τη χώρα μας καθημερινά».
Για την κυρία Φώφη όλα ήταν καλά μέχρι που ήρθε στην εξουσία Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα έκανε όλα μπάχαλο...
Και συνέχισε η κ. Γενηματά
"...Να σχεδιάσουμε μια πρόταση ελπίδας για την ελληνική κοινωνία"(!!!)
«Γι' αυτό το λόγο ανέλαβα την πρωτοβουλία να απευθύνω πρόσκληση για τη συγκρότηση μιας πολιτικής συμμαχίας όλων των δυνάμεων του ριζοσπαστικού Κέντρου, του δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής Αριστεράς, της πολιτικής Οικολογίας, δηλαδή όλων των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου, που μπορούμε από κοινού να σχεδιάσουμε μια πρόταση ελπίδας για την ελληνική κοινωνία». Επανέλαβε επίσης τη θέση της, ότι η λύση πρέπει να δοθεί από την υπάρχουσα Βουλή, εκτιμώντας ότι χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση των δημοκρατικών, φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του τόπου.

Ο δε "Ποτάμης" τα είπε όλα με μια ατάκα "Tο Κοινοβούλιο του κέντρου" «Να γίνει μια μεγάλη συνάντηση όλων αυτών που έχουν τις ίδιες αγωνίες. Να ξεκινήσουν αυτοί και όχι οι ηγεσίες. Στο Κοινοβούλιο του Κέντρου μπορούν να μετέχουν στελέχη: Από την Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού, Στελέχη του Δικτύου, Στελέχη των Κινήσεων Πολιτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Στελέχη από τους Μεταρρυθμιστές – από τους αληθινούς Μεταρρυθμιστές, όχι τους ιμιτασιόν που κυκλοφορούν πολύ τις τελευταίες μέρες, Στελέχη από την Επιτροπή για την ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας, Στελέχη της Δράσης, Στελέχη του Κοινωνικού Συνδέσμου, Στελέχη του Μπροστά – οι 35άρηδες της πολιτικής, Στελέχη από την πρωτοβουλία των ’58. Και μαζί τους να κινητοποιηθούν οι τοπικές πρωτοβουλίες, οι 30 δήμαρχοι και περιφερειάρχες της χώρας, που διεκδικούν λύσεις μεταρρυθμιστικές λύσεις προς όφελος των πολλών».

Ο Βασίλης Λεβέντης αποχώρησε καταλογίζοντας στον κ. Θεοδωράκη ότι «δεν σεβάστηκε το πρωτόκολλο στην λίστα των ομιλητών».

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και ο πρόεδρος της ευρω-ομάδας των «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη μέρος του συστήματος και δεν αποτελεί εναλλακτική λύση».
Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφσταντ ο οποίος υποστήριξε ότι
Είναι προφανές ότι ο Ευρωπαίος "πολιτικός" ή θεωρεί ότι ο ίδιος, αυτοί τους οποίους εκπροσωπεί και αυτοί στους οποίους απευθύνεται δεν αποτελούν μέρος του συστήματος, ή θεωρεί ότι απεθύνεται σε ακροατήριο με IQ κάτω του μετρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...