Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ο Στουρνάρας έβαλε στο στόχαστρο την τρίτη ηλικία.

Γράφει ο petrosdiver

Όταν ακούγονται δηλώσεις του τύπου "υπερπροστατεύουμε την τρίτη ηλικία σε βάρος των νεώτερων γενιών", δεν σου αφήνονται και πολλά περιθώρια για παρερμηνείες και αυταπάτες.
Ο εθνικός τραπεζίτης έβαλε για τα καλά στο στόχαστρο την τρίτη ηλικία, όταν απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών κατά τη συζήτηση της ενδιάμεσης έκθεσης νομισματικής πολιτικής για το 2015, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, δήλωσε ότι το δημοσιονομικό αποτέλεσμα είναι καλύτερο όταν επιτυγχάνεται με μείωση δαπανών και όχι με αύξηση των φόρων. Διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι ναι μεν και οι δυο επιλογές μειώνουν το διαθέσιμο εισόδημα αλλά σε βάθος χρόνου το αποτέλεσμα είναι χειρότερο, όταν επιλέγεται η αύξηση των εισφορών, από εκείνο που προκαλεί η μείωση των δαπανών.
"Κανείς δεν θέλει να μειωθούν συντάξεις, αλλά πρέπει να επιλέξουμε το μέγεθος εκείνο του μικρότερου κόστους για το σύνολο της κοινωνίας».
Και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι υπάρχει περιθώριο να «κοιτάξουμε την πρώτη σύνταξη, τη δεύτερη σύνταξη, τις επικουρικές και το εφάπαξ» γιατί ως κοινωνία "υπερπροστατεύουμε την τρίτη ηλικία σε βάρος των νεώτερων γενιών".
Με απλά λόγια ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, θέλει καταργήσεις και μειώσεις συντάξεων διότι μακροπρόθεσμα θα υπάρξει, κατά την εκτίμησή του, καλύτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, υιοθετώντας απόλυτα το δόγμα "το μη χείρον βέλτιστον".
Τώρα αν πεθάνουν και μερικά γερόντια ...λίγο το κακό.
Οι αριθμοί να είναι καλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...