Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ : Ωφείλουμε να κάνουμε μια δυναμική προσπάθεια για να αναδείξουμε το πρόβλημα της Υγείας στο νομό μας.

Με την συμμετοχή φορέων, συλλόγων, γιατρών του ΓΝΑ, του εργατικού Κέντρου, του Δημάρχου Δελφών, συμβούλων των δημοτικών παρατάξεων και μερίδος του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου της περιοχής μας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο της Άμφισσας η συνάντηση που σκοπό είχε να καθοριστεί η ακριβής μορφή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων για τη διάσωση του Νοσοκομείου και των υπολοίπων μονάδων Υγείας του Νομού μας.
Την συζήτηση ξεκίνησε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Αθαν. Παναγιωτόπουλος με μια ανασκόπηση των δεδομένων και της υφιστάμενης κατάστασης, καταλήγοντας στην αναγκαιότητα μιάς δυναμικής παρέμβασης με ισχυρή την παρουσία του κόσμου στο υπουργείο, καταθέτοντας ταυτόχρονα ψήφισμα και ζητώντας από τον υπουργό συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Στην συνέχεια δόθηκε ο λόγος σε όσους είχαν να υποβάλουν διάφορα ερωτήματα και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των παρευρισκομένων.
Ακούστηκαν πολλά, ακούστηκαν προτάσεις, ακούστηκαν στοιχεία, υπήρξαν και αντιπαραθέσεις.
Τελικά κατέληξαν ότι η κινητοποίηση στην Αθήνα, θα γίνει στις 19/2/2016 με καθορισμένο πλαίσιο και συγκεκριμένες προτάσεις. Αύριο Πέμπτη θα υπάρξει στο ΓΝΑ, στο γραφείο του ασκούντος χρέη Διευθυντού κ. Η. Παπαδρόσου, μίνι σύσκεψη με την συμμετοχή και του Δημάρχου για να κατατεθούν κάποιες τεχνικές προτάσεις που θα συμπεριληφθούν στο ψήφισμα που θα κατατεθεί στο υπουργείο. Και το ίδιο βράδυ στο ΔΣ του Δήμου Δελφών θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα.
Να σημειωθεί ότι στην συνάντηση παρευρέθη και ο εκπρόσωπος του Δήμου Δωρίδας ο οποίος δήλωση την αμέριστη συμπαράσταση και την υποστήριξη του Δημάρχου Δωρίδας του κ. Καπετζώνη. Επίσης συμφώνησε να συμμετάσχουν ενεργά στις όποιες αποφάσεις της Δημοτικής μας αρχής και δεσμεύτηκε να τις μεταφέρει στο αυριανό Δημοτικό τους συμβούλιο.
Τέλος ο Δήμαρχος Δελφών για την συγκεκριμένη συνάντηση εξέδωσε Δελτίο Τύπου το οποίο ακολουθεί:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου Δελφών (Πλατεία Κεχαγιά, Άμφισσα), ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Δελφών, Θανάση Παναγιωτόπουλου και με βάση την απόφαση που ελήφθη στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών την 01η/02/2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των συλλογικών φορέων του Δήμου μας, προκειμένου να καθοριστεί η ακριβής μορφή που θα λάβουν οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις για τη διάσωση του Νοσοκομείου μας και των υπολοίπων μονάδων Υγείας στο Νομό μας.
Στην συνάντηση στηλιτεύθηκε η ανεξήγητη εμμονή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να μην ανταποκρίνεται στα συνεχόμενα αιτήματα των εκπροσώπων της τοπικής μας κοινωνίας για συνάντηση. Στάση η οποία κορυφώθηκε με την αναίτια αναβολή της προγραμματισμένης για χθες συνάντησης του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη με την πολιτική ηγεσία και τους συλλογικούς φορείς του Νομού μας.
Η κοινή μας αγωνιστική κάθοδος στην Αθήνα, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 είναι πλέον μονόδρομος και η συνάντησή μας με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι επιβεβλημένη και δεν επιδέχεται άλλης αναβολής.
Στο αυριανό δημοτικό μας συμβούλιο θα συζητηθεί εκ νέου το ζήτημα προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα με τα τεκμηριωμένα αιτήματά μας, το οποίο θα επιδοθεί στον Υπουργό Υγείας (και σε άλλους αρμόδιους φορείς) κατά την κινητοποίηση της 19ης Φεβρουαρίου.

Ο Δήμαρχος Δελφών

Θανάσης Παναγιωτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...