Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Στον απόηχο της συζήτησης της 27/1/2016 για το Νοσοκομείο...

Γράφει ο petrosdiver.

Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες κινητοποιήσεων για την Υγεία.
Για μια ακόμη φορά όλοι εξανίστανται γιατί το Νοσοκομείο μας έχει υποβιβαστεί τόσο πολύ.
Για μια ακόμη φορά δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των διάφορων φορέων.
Ξεχωριστές πρωτοβουλίες, ξεχωριστές συναντήσεις, ξεχωριστές συζητήσεις, για το ίδιο θέμα.
Τοπικό συμβούλιο στην Ιτέα με αναφορά στο ζήτημα του ΓΝΑ. Συνάντηση στο Επιμελητήριο και αναφορά στο ίδιο ζήτημα. Κάλεσμα-συγκέντρωση του Σωματείου των εργαζομένων του ΓΝΑ στο Δημαρχείο της Άμφισσας. Πρώτο θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δελφών την 1/2/2016.

Όλοι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες (και καλά κάνουν), ακούγονται οι διάφορες ...κορώνες, αποτέλεσμα ...μηδέν.
Όλοι παρακολουθήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν και γίναμε μάρτυρες τέτοιων κινητοποιήσεων και πρωτοβουλιών. Στο δια ταύτα …τίποτα. Τα έως τώρα αποτελέσματα είναι απολύτως ενδεικτικά της επιτυχίας ή όχι των προσπαθειών, ενεργειών, κινητοποιήσεων που έχουν γίνει.
Το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας έχουν υποβαθμιστεί σε βαθμό κακουργήματος.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά σε τέτοιες συγκεντρώσεις παρουσιάζονται και κάποιοι «δημοκράτες αλεξιπτωτιστές» δημιουργώντας τεχνητές εντάσεις για να μην ακουστούν όλες οι απόψεις. Απόψεις που ενδεχομένως να δίνουν κάποιες απαντήσεις σε ορισμένες πτυχές του προβλήματος.
Για παράδειγμα οι αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από κάποιους στην τελευταία συγκέντρωση που έκανε το Σωματείο των εργαζομένων του ΓΝΑ, ήταν προφανές ότι σκοπό είχαν να μην ακουστούν οι καταγγελίες των γιατρών και λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου.
Ήταν προφανές ότι προσπάθησαν να φιμώσουν αυτόν που τις μετέφερε στην αίθουσα, διότι δεν επιθυμούσαν να ακουστούν αλήθειες.
«Πυροβολούσαν λοιπόν τον Ταχυδρόμο επειδή δεν τους άρεσε το μήνυμα».
Μήνυμα ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο πολύπαθο αυτό Ίδρυμα.
Μήνυμα που εξηγεί και δίνει απάντηση στο ερώτημα του γιατί υπάρχει η απώλεια (βλέπε παραιτήσεις) του ιατρικού προσωπικού.

Γιατί καλά είναι να ζητάμε γιατρούς για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι κλινικές, αλλά θα πρέπει να δούμε:
Γιατί δεν μπορούμε να τους κρατήσουμε εδώ;
Γιατί έχουμε χάσει τόσους γιατρούς τα τελευταία χρόνια;
Γιατί 2-3 ακόμη είναι με το ένα πόδι έξω από την πόρτα του ΓΝΑ;
Γιατί αρνούνται να έλθουν γιατροί στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο;
Γιατί επίκειται και νέα μείωση κλινών; (κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για 40 κλίνες δηλ. το 50% των υφιστάμενων κλινών). Και το προσωπικό που θα περισσεύει τι θα γίνει;
Γιατί ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ δηλώνει ότι στο Νοσοκομείο της Άμφισσας όλα βαίνουν καλώς και δεν το εντάσσει στα Νοσοκομεία που χρήζουν άμεσης προσοχής και εντάσσει μόνο τα Νοσοκομεία της Λαμίας, του Βόλου και της Λάρισας; Από ποιόν ενημερώνεται ο Υπεάρχης και έχει αυτή την εικόνα για το ΓΝΑ;
Κατά την προσωπική μου άποψη, αποτελεί κατάντια η προσπάθεια φίμωσης τις όποιας άποψης, ακόμη και εκείνης με την οποία δεν συμφωνείς. Και περνάει κάθε όριο όταν αυτή η προσπάθεια συνοδεύεται με δηλώσεις του τύπου « …κάποιοι δεν πρέπει να μιλάνε εδώ μέσα… να σου απαγορεύεται ο λόγος…» κλπ.

Τέλος απευθυνόμενος στα στελέχη του Σωματείου των εργαζομένων στο ΓΝΑ, δηλώνω ότι θα έχουν όλη την συμπαράσταση και την βοήθεια που μπορώ να προσφέρω στο αγώνα τον οποίο κάνουν, όπως κάνω όλα αυτά τα χρόνια. Και θα μου επιτρέψουν να τους επιστήσω την προσοχή στο να ελέγχουν σε βάθος τις προτάσεις-δράσεις που τους επιδίδονται προς υλοποίηση, για να μην εκτεθούν στους συναδέλφους τους, στον κόσμο που τους συμπαραστέκεται και για να μην έχουν την ίδια κατάληξη με το αντίστοιχο Σωματείο των εργαζομένων στα Μεταλλεία της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...