Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Τα εμβόλια γρίπης στις ΗΠΑ αποτελούν το όχημα για την χρηματοδότηση της φαρμακευτικής βιομηχανίας Big Pharma. 22.000 νοσοκόμες αρνούνται τα υποχρεωτικά εμβόλια… Γιατί άραγε?

Μόλις προχθές διαβάσαμε στον τύπο, την απόφαση του υπουργού κ. Ανδρέα Ξανθού, γιά δωρεάν χορήγηση αντί–ιικών φαρμάκων (tamiflu και relenza) από τα ιδιωτικά φαρμακεία προκειμένου να περιορισθεί το κύμα της γρίπης στη χώρα μας. Διαβάσαμε επίσης και για τον αριθμό των θυμάτων που έως την περασμένη Πέμπτη είχει φτάσει τους 27, αριθμός που δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος.
Την ίδια ημέρα που ανακοινώνονταν ο αριθμός των εδώ θυμάτων, στην γειτονική Ιταλία, οι αρχές επέβαλαν μερική απαγόρευση του Fluad έπειτα από τις πρώτες πληροφορίες ότι 3 άνθρωποι πέθαναν και ένας ακόμη νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μέσα σε ένα 48ωρο από τη χορήγηση του εμβολίου (ο οποίος και κατέληξε). Στις επόμενες μέρες, έγιναν γνωστά περισσότερα από 16 κρούσματα που σχετίζονται με τη χορήγηση αντιγριπικού εμβολίου της ελβετικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis.
Στις ΗΠΑ από την άλλη οι ειδήσεις αναφέρουν ότι 22.000 νοσοκόμες αρνούνται τα υποχρεωτικά εμβόλια. Η οργάνωση Νοσηλευτές ενάντια στον υποχρεωτικό Εμβολιασμό (Nurses Against Mandatory Vaccines NAMV) ιδρύθηκε όταν υποχρεωτικά εμβόλια εισήχθησαν στο χώρο εργασίας.
Τα μέλη της NAMV πιστεύουν ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν να αρνηθούν την ιατρική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων των νοσηλευτών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Παρά το γεγονός ότι πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι εμβολιασμοί γρίπης είναι αναποτελεσματικοί και δεν προσφέρουν κανένα πρόσθετο στοιχείο προστασίας για τους ασθενείς, τα νοσοκομεία πιέζουν τους υπαλλήλους τους στην κατεύθυνση του κάνουν υποχρεωτικά το εμβόλιο ή τους αναγκάζουν να λάβουν ένα αφέψημα με πολλά αμφίβολα συστατικά, συμπεριλαμβανομένων γνωστών νευροτοξίνων όπως το αλουμίνιο, ξένες πρωτεΐνες που προέρχονται από μεταλλαγμένα συστατικά, και πολλά άλλα.
Ορισμένες νοσοκόμες επιλέγουν να χάσουν ακόμη και την δουλειά τους, αντί να αναγκαστούν να κάνουν ένα εμβόλιο. Άλλοι νοσηλευτές αντεπιτίθενται μηνύοντας για 100 εκατομμύρια δολάρια, το νοσοκομείο, την πολιτεία, και τις ομοσπονδιακές κυβερνήσεις, για προσπάθεια αφαίρεσης των συνταγματικών τους δικαιωμάτων.

Και το ερώτημα παραμένει ...προς τι η μεγάλη ώθηση για τα εμβόλια γρίπης;
Δημοσίως διαθέσιμες πληροφορίες δείχνουν τώρα ότι τα νοσοκομεία ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να έχουν το ποσοστό αποδοχής του εμβολίου της γρίπης στο προσωπικό τους στο 90% ή υψηλότερο. Σε αντίθετη περίπτωση να χάνουν έως και 2% της χρηματοδότησής τους από το σύστημα (Medicare / Medicaid).
Σύγκρουση συμφερόντων;
Μα είναι προφανές... Διότι όπως υποστηρίζει η NAMV, ενώ η ίδια η κυβέρνηση δεν απαιτεί υποχρεωτικά προγράμματα εμβολιασμού, οι διοικήσεις των Νοσοκομείων υοθετούν την στάση του “όλα ή τίποτα” έναντι των εργαζομένων τους. Με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη να αντιμετωπίζουν τώρα την απόλυση εάν αρνηθούν ένα εμβόλιο γρίπης. Γεγονός που από μόνο του αποτελεί όχι μόνο παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά παραβιάζει και το νομοθετικό πλαίσιο της EEOC ( Equal Employment Opportunity Commission) Επιτροπής Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης.
Επιπλέον, οι ισχυρισμοί και η επίκληση στατιστικών που κάνουν λόγο για 30.000 νεκρούς από τη γρίπη κάθε χρόνο, δεν είναι αληθείς. Αυτά τα στοιχεία αποτελούν μια απλή εκτίμηση, διότι συμεριλαμβάνουν την πνευμονία και άλλες ασθένειες μαζί με την γρίπη. Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει εμβόλιο για την πνευμονία και τα στοιχεία του υιού της γρίπης αλλάζουν πριν μπορέσει να γίνει ένα νέο εμβόλιο για την αποτελεσματική θεραπεία του. Γι' αυτό και η θνησιμότητα που παρουσιάζεται στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που είναι τα βρέφη και οι ηλικιωμένοι.

Η NAMV υποστηρίζει ότι, αν και έχει προταθεί ότι τα υποχρεωτικά εμβόλια γρίπης είναι για ”την ασφάλεια των ασθενών”, οι υποχρεωτικές πολιτικές για το εμβόλιο της γρίπης γίνονται για να παρέχουν περισσότερη χρηματοδότηση στις εταιρείες εμβολίων που παράγουν αυτά τα φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...