Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

KAI ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ... Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ 70+ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ".

by petrosdiver.
Με κίνητρο λέει την αύξηση του ποσοστού αναπλήρωσης, άρα και την αύξηση των αποδοχών, οι Ευρω-πέοι προκρίνουν την πρόταση κάποιος να μπορεί να παραμένει στην εργασία του και μετά τα 67 έτη.
Δηλαδή οι κομισάριοι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να βλέπουν κάποιον να πηγαίνει για δουλειά με την μαγκούρα ή υποβασταζόμενος και την ίδια στιγμή κάποιον νεαρό να ζητάει ελεημοσύνη ή δουλειά έξω από την πόρτα της επιχείρησης.
Και ενώ αυτό και μόνο σαν παράδειγμα μας δείχνει ακριβώς για το που πάνε τα πράγματα μέσα στην ΕΕ, στην εδώ Μπανανία γίνεται ο κακός χαμός με το θέμα των συντάξεων (και οχι μόνο).

Από την μια έχουμε την κυβέρνηση που "διαπραγματεύεται σκληρά" για τα μάτια των συνταξιούχων, σε αγαστή πάντα συνεργασία με τις μνημονιακές εταίρες και τους φίλους Ευρω-πέους. Και από την άλλη θέλουν για να πάρει κάποιος πλήρη σύνταξη να έχει 40 συναπτά έτη εργασίας και συμπληρωμένα τα 67 του χρόνια με προοπτική τα 70+.
Εδώ δεν θέλει να κατέχεις Ντοκτορά για να καταλάβεις ότι με τις σημερινές συνθήκες ανεργίας και ανασφάλιστης εργασίας, για να πάρεις σύνταξη θα χρειαστείς πολύ περισσότερο από μια ζωή.
Και αν είσαι απ' τους τυχερούς και τελικά τα καταφέρεις, θα πάρεις κάτι που αυτοί οι κύριοι αποκαλούν «εθνική σύνταξη» και το οποίο δεν θα είναι τίποτε περισσότερο από μερικά ψίχουλα. Ότι έχει απομείνει από μια μακρά σειρά μειώσεων, χωρίς το ΕΚΑΣ που καταργείται και που θα υπολογίζεται με βάση όχι τον τελευταίο μισθό αλλά το μέσο όρο των μισθών όλου του εργάσιμου βίου.
Κυριολεκτικά ένα "φιλοδώρημα" των "τρεις κι εξήντα", πάνω στο οποίο θα προστίθεται - λένε - μια "αναλογική σύνταξη" υπό την προϋπόθεση να υπάρχουν αποθεματικά στα (άδεια) Ταμεία, να υπάρχει "ανάπτυξη" της οικονομίας (εδώ γελάνε) και φυσικά σε συνάρτηση με άλλα εισοδήματα (άλλους πόρους) των συνταξιούχων.
ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...