Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς υποχώρησης. Το κουαρτέτο των δανειστών απαιτεί επιπλέον μέτρα 3 δισ. για να μας δώσουν την «δόση» μας ! Στείλτε τους επιτέλους στο δ##&&%...

Σοβαρότατο πρόβλημα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δημιουργεί το "νέο φιρμάνι" των οικονομικών δολοφόνων της τρόϊκας. Αυτή την φορά απαιτούν την δημιουργία νέου συμπληρωματικού προϋπολογισμού που θα περιέχει πρόσθετα μέτρα ύψους περίπου 3 δις € (!!!) Γεγονός που αφήνει στον αέρα και την δόση του 1 δις €.
Σε απλά Ελληνικά αυτά τα καθίκια εκτιμούν (ξανα) πως ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης δεν βγαίνει με τίποτα και για τον λόγο αυτό ζητούν νέο συμπληρωματικό προϋπολογισμό, αλλάζοντας ταυτόχρονα και τις προβλέψεις τους για την ελληνική οικονομία, εκτιμώντας πως αντί μηδενικής ανάπτυξης, θα υπάρξει τελικά ύφεση -0,5%.
Πέραν αυτών οι οικονομικοί δολοφόνοι κάνουν ξεκάθαρο στην Ελληνική πλευρά ότι δεν θα ανεχθούν περικοπές στα φιρμάνια τους και ζητούν επιτακτικά την περικοπή κατά 40% των δαπανών του ΕΟΠΥΥ για τις εξετάσεις στα διαγωνιστικά κέντρα. Μέτρο το οποίο έμεινε εκτός του νομοσχεδίου για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων που ψηφίσθηκε την περασμένη Τρίτη.
Η "διαπραγμάτευση" σύμφωνα με την κυβέρνηση συνεχίζεται, αλλά αποτέλεσμα τουλάχιστον μέχρι χθες δεν υπήρξε. Τα κυβερνητικά στελέχη πάντως αισιοδοξούν (;;;) ότι «θα βρεθεί κοινός τόπος» (ότι αυτό κι αν σημαίνει) καθώς θα πρέπει τη Δευτέρα να δοθεί από τον ESM το πράσινο φως για την εκταμίευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...