Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Το δούλεμα πάει "σύννεφο"

petrosdiver

Ολάντ και Μοσκοβισί ήταν σαφείς στις δηλώσεις τους.
Παραδέχθηκαν ότι η χώρα και η κοινωνία δεν μπορεί να πληρώσει άλλο αυτή την οικονομική κρίση – και μάλιστα τα στρώματα τα οποία έχουν πληγεί περισσότερο.
Ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, αναγνώρισε επίσης ότι το μεγαλύτερο «αγκάθι» αυτή την στιγμή στις διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης και των δανειστών είναι οι πλειστηριασμοί. Και όπως δήλωσε και ο ίδιος, γνωρίζει "...ότι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα για τους Έλληνες πολίτες, ξέρω τη σχέση των Ελλήνων με την ιδιοκτησία τους. Δε θέλουμε να πληγούν οι φτωχοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, αλλά πρέπει να εισάγουμε μία κουλτούρα υπευθυνότητας».
Τώρα τι ακριβώς είναι αυτή η "νέα κουλτούρα υπευθυνότητας" δεν το πολυκατάλαβα ή μάλλον δεν το κατάλαβα καθόλου.
Σίγουρα όμως κάτι καλό δεν είναι... Διότι κάθε φορά που θέτουν κάτι ως "όρο", "προτείνουν" ή "απαιτούν", για μας σημαίνει ένα και μόνο ...ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ.
Και το κακό είναι ότι δεν σταματούν να ζητούν.
Βλέπετε τι γίνεται με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, τον πάνε και τον φέρνουν και όταν τους στριμώχνεις με κανένα επιχείρημα, σου πετάνε ένα "εμείς οριοθετούμε τους στόχους και η κυβέρνηση επιλέγει τα μέσα" και καθαρίζουν.
Όταν δε, γίνει κανένα "λάθος" και αρχίζει καμιά κουβέντα για την υλοποίηση δικών τους υποχρεώσεων έναντι της Ελλάδος, όπως να αρχίσει επιτέλους η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους τότε αρχίζουν τα ...ζόρια!!!
Η απάντηση του Μοσκοβισί είναι κάτι παραπάνω από χαρακτηριστική:
«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, αλλά πάμε βήμα βήμα». Και προσέθεσε ότι στο Eurogroup δεν υπάρχει καν η προθυμία να ανοίξει η συζήτηση για κούρεμα του χρέους.
Τελικά αν και εγώ υποθέσω ...λέω αν... ότι το δούλεμα πάει σύννεφο θα έχω άδικο;
Και τα δικά μας τα χάπατα συνεχίζουν και χαριεντίζονται μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...