Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Μια ημερίδα "μπούσουλας" για τον στρατηγικό σχεδιασμό της ανάπτυξης στην Φωκίδας.

Σε μια προσπάθεια να μπει ένα τέλος στο αποτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης που έχει υιοθετηθεί στην περιοχή μας, απλοί πολίτες σύλλογοι και φορείς αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Ένωσαν τις δυνάμεις τους και ξεκίνησαν την αναζήτηση νέων δρόμων, για να βοηθήσουν στην αποτελμάτωση της οικονομικής και όχι μόνο ζωής του τόπου μας.
Σε αυτό το πλαίσιο διοργάνωσαν και έφεραν σε πέρας με πολύ μεγάλη επιτυχία, μια επιστημονική ημερίδα η οποία διεξήχθη χθες 28/11/2015 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, υπό την αιγίδα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι εισηγήσεις και τα συμπεράσματα των πανεπιστημιακών καθηγητών και των εκπροσώπων των φορέων αποτελούν πλέον ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο «εργαλείο», που θα μπορεί στο εξής να χρησιμοποιηθεί ανάλογα και να αποτελέσει τον μπούσουλα για την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής Φωκίδας Η. Κωστοπαναγιώτου, ο Δήμαρχος Δελφών Αθαν. Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Δωρίδος Γ. Καπετζώνης, οι οποίοι χαιρέτησαν την εκδήλωση, ο περιφερειακός σύμβουλος Ι. Αγγελέτος, ο Αντιδήμαρχος Δελφών Λ. Αναγνωστόπουλος, επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων, τοπικών κοινοτήτων, τοπικοί σύμβουλοι, πλήθος συλλόγων, φορέων και απλών πολιτών.
Στην ημερίδα η οποία διεξήχθη σε 4 στάδια με 4 διαφορετικές θεματικές ενότητες, αναπτύχθηκε λεπτομερώς όλο το φάσμα και οι δυνατότητες της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής. Ακούστηκαν απόψεις, τέθηκαν προβληματισμοί και κατατέθηκαν προτάσεις.
Ειδικότερα: Η πρώτη θεματική ενότητα είχε να κάνει με το Τουριστικό προϊόν ως φορέας ανάπτυξης της περιοχής. Η δεύτερη θεματική ενότητα ασχολήθηκε με ζητήματα χωροταξίας, διαχείρισης του χώρου, τα προβλήματα της περιοχής με την μεταλλευτική δραστηριότητα, και πως μπορούν να αρθούν τα προβλήματα συνύπαρξης ανταγωνιστικών δραστηριοτήτων.
Στην Τρίτη θεματική ενότητα έγινε λόγος για την συμβολή στην τοπική ανάπτυξη των φυσικών πόρων και του ιδιαιτέρου κάλους φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και αναπτύχθηκαν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Και τέλος στην τέταρτη θεματική ενότητα συζητήθηκε η συμβολή του αγροδιατροφικού τομέα στην τοπική ανάπτυξη. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την ημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...