Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ...

Όσοι ξεχνούν την ιστορία τους, θα την ξαναζήσουν, λέει το γνωστό ρητό.
Η μνήμη είναι το πιο ισχυρό αμυντήριο ενός λαού.
Μνήμη σημαίνει ελευθερία.
Γι' αυτό δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τι κόστισε σ' αυτόν εδώ τον τόπο η Γερμανική κατοχή. Τι πλήρωσε ο Έλληνας για το περήφανο ΟΧΙ που πρόβαλλε απέναντι στην φασιστική θηριωδία του άξονα και τον αγώνα που έδωσε για την ελευθερία της πατρίδος του.
Μετά απο 42 μήνες κατοχή, τον Οκτώβρη του 1944 τα φασιστικά στρατεύματα εγκατέλειψαν την Αθήνα αφήνοντας πίσω τους τον όλεθρο και την καταστροφή.
Ο απολογισμός απίστευτα σκληρός:
70.000 σκοτώθηκαν σε μάχες.
38.960 εκτελέστηκαν.
12.103 σκοτώθηκαν από «αδέσποτες» σφαίρες και άλλα στρατιωτικής φύσεως «ατυχήματα».
600.000 περίπου πέθαναν από πείνα ιδίως νέοι!
300.000 παιδιά πέθαναν προτού γεννηθούν, κατά τη γέννα ή αμέσως μετά, από την ασιτία και τις κακουχίες των μανάδων τους, δηλαδή μία ολόκληρη γενιά .
45.000 θανατώθηκαν με τρόπο οικτρό στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους οποίους δεν μίλησε κανείς ποτέ, αφού ήταν Έλληνες, δηλαδή όντα δευτέρας επιλογής.
Επίσης με τρόπο οικτρό πέθαναν άλλοι 60.000 Έλληνες, Εβραίοι το θρήσκευμα, για τους οποίους μίλησαν οι πάντες.
200.000 φυλακίστηκαν οι περισσότεροι εκ των οποίων πέθαναν στην φυλακή ή αμέσως μετά την απελευθέρωσή τους.
Πάνω από 1.000.000 Έλληνες προσβλήθηκαν από βαριές ασθένειες και έμειναν δια βίου ανίκανοι.

Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής άδειασαν όλες τις αποθήκες και στην τελευταία γωνιά της χώρας. Άρπαξαν όλα τα δημητριακά, καπνό, σταφίδα, μπαμπάκι, λάδι, κάθε λογής τρόφιμα και αγαθά. Κατέστρεψαν αγροτικά μηχανήματα και καλλιέργειες. Άρπαξαν το 50% των μεγάλων ζώων, βόδια, γελάδια, άλογα, το 30% των μικρών, διέλυσαν την ελληνική κτηνοτροφία.
Οι Γερμανοί κατακτητές πήραν τα 70% των ελληνικών παντός είδους αυτοκινήτων και κατέστρεψαν το οδικό δίκτυο της χώρας.
Ισοπέδωσαν τελείως 100.000 σπίτια και μισογκρέμισαν άλλες 50.000.
Κατέστρεψαν τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις, ανατίναξαν ορυχεία, αφάνισαν την βιομηχανία.
Κατέστρεψαν το 80% των σιδηροτροχιών.
Γκρέμισαν γέφυρες, ανατίναξαν σταθμούς και σήραγγες.
Από τις 220 ατμομηχανές των ελληνικών σιδηροδρόμων άφησαν πίσω τους φεύγοντας μόνο τις 33.
Από τα 312 επιβατηγά βαγόνια βούτηξαν τα 306. Άφησαν μόνο 6.
Από τα 4.544 φορτηγά βαγόνια των ελληνικών σιδηροδρόμων, οι συγγενείς, οι συνάδελφοι, οι συμπατριώτες, οι δάσκαλοι, οι ομοϊδεάτες της Μέρκελ, του Ρέσλερ, του Σρόιντερ άφησαν πίσω τους 63.
Κατέστρεψαν οι βάρβαροι Γερμαναράδες τις μεγαλύτερες λιμενικές εγκαταστάσεις της Ελλάδος, ακόμη και τη διώρυγα της Κορίνθου.
Άρπαξαν το 73% των πλοίων της εμπορικής και επιβατικής ναυτιλίας της χώρας.

Σύμφωνα με τις στατιστικές του ΟΗΕ, η Γερμανία είχε υποστεί σε σχέση με το ετήσιο εισόδημά της ζημιές από τον πόλεμο της τάξεως του 135% και η Ελλάδα της τάξεως του 170%. Η κατεστραμμένη δηλαδή Γερμανία ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα μόλις τελείωσε ο πόλεμος. Στην διάσκεψη των Παρισίων, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το τέλος του πολέμου, οι εκπρόσωποι των «νικητριών» χωρών υπολόγισαν και καθόρισαν το ύψος των ζημιών που προκάλεσαν τα χιτλερικά στρατεύματα κατοχής στην Ελλάδα σε δεκατέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια, με αγοραστική αξία του 1938! Αυτά δεν τα απεφάσισε κάποιο πρωτοδικείο Χαλκίδος, κάποιο κακουργοδικείο Λαρίσης, κάποιο λαϊκό δικαστήριο Γρεβενών, αλλά το ανώτατο διεθνές νομικό όργανο του κόσμου, η διάσκεψη των Παρισίων, ό,τι δηλαδή επισημότερο μπορούσε να υπάρξει. Με βάση, άλλωστε τις αποφάσεις της διεθνούς διάσκεψης Παρισίων η Γερμανία εξόφλησε τις υποχρεώσεις της προς όλες τις χώρες που κατέστρεψε, πλην της Ελλάδος. Γιατί;
Γιατί η Ελλάδα, από τον πόλεμο μέχρι σήμερα, κυβερνήθηκε από Γραικύλους, νενέκους, σάπιους, δειλούς και προδότες. Και επιτρέπεται η σημερινή Γερμανία, αυτή που κατέστρεψε απ’ άκρου εις άκρον την πατρίδα μας, δολοφονώντας και τον ανθό της, να είναι η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης και η Ελλάδα να λιμοκτονεί και να εκλιπαρεί;
Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη η μνήμη της ιστορίας μας να παραμείνει ζωντανή, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιδράσουμε στον νέο, οικονομικό αυτή την φορά, πόλεμο που έχουν κυρήξει στην πατρίδα μας οι απόγονοι των φασιστών του 1940.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...