Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: Συνάντηση φορέων-συλλόγων στα πλαίσια της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021


Το Σάββατο 3/10/2015 στο Δημοτικό Κατάστημα Δελφών, στο πλαίσιο των ενεργειών για τη σύσταση και υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας του Δήμου Δελφών για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση των φορέων και συλλόγων του Δήμου μας.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των πολιτών από πλευράς της Επιτροπής διεκδίκησης για την μέχρι σήμερα πορεία των ενεργειών, για την διεκδίκηση της υποψηφιότητας του Δήμου Δελφών ως "Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021" και να ακουστούν απόψεις και ιδέες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην προώθηση της συλλογικής αυτής προσπάθειας.
Παρόντες στην συνάντηση ο Δήμαρχος Δελφών κ. Αθαν. Παναγιωτόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δελφών κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος, η Δημοτική σύμβουλος κα. Έλλη Κοτσάνου- Ρομβοτσάνου, η Έφορος Αρχαιοτήτων Φωκίδας κα. Αθανασία Ψάλτη, τα μέλη της ομάδας έργου και πολλοί σύλλογοι.

Την συζήτηση άνοιξε ο Δήμαρχος Δελφών απολογητικά λόγω του ότι υπήρξε καθυστέρηση στο να ξεκινήσει ο δήμος την προσπάθεια διεκδίκησης, αλλά όπως επισήμανε "κινηθήκαμε θεσμικά ώστε να μπορέσει να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος". Αναφέρθηκε στον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει με τις πάρα πολλές υποψηφιότητες (τουλάχιστον 15), αλλά δήλωσε αισιόδοξος, διότι οι δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα, η διεθνής εμβέλεια και το οικουμενικό μήνυμα που μπορεί να εκπέμψει η υποψηφιότητα του Δ. Δελφών δεν υπάρχουν σε άλλες περιοχές. Στην συνέχεια έκανε αναφορά στο πως ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, ποιοί έχουν συμβάλλει σε αυτή, στα προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσουν και εξήγησε την δυσκολία και την φιλοσοφία πίσω απ' την δημιουργία του εμβλήματος που θα αποτελέσει το σήμα κατατεθέν της υποψηφιότητας του Δήμου μας.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος κ. Αναγνωστόπουλος, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση και επεσήμανε ότι αιχμή του δόρατος στην όλη προσπάθεια θα πρέπει να αποτελέσει το brand name της πόλης των Δελφών και φυσικά ότι για την επιτυχία του εγχειρήματος απαιτείται η συμβολή όλων. Τέλος δήλωσε αισιόδοξος ότι παρά την καθυστέρηση στην εκκίνηση για την διεκδίκηση ο Δήμος Δελφών θα τα καταφέρει.
Την σκυτάλη πήρε η ομάδα εργασίας, πρώτα η κ. Μ. Δήμου και κατόπιν ο κ. Θ.
Θεοδωράκης, πολύ καλοί γνώστες του αντικειμένου, οι οποίοι έκαναν μια εξαιρετική παρουσίαση της πορείας του εγχειρήματος και των βασικών αξόνων. Τέλος ακολούθησε ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων και κατατέθηκαν και κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις. Κοινός παρανομαστής η ανάγκη για την κινητοποίηση και ενεργή συμμετοχή όλων των κοινωνικών φορέων ώστε αυτό να αποτελέσει ένα από τα βασικά ατού στον αγώνα της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...