Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Επιστολή 100 επώνυμων στελεχών της ΝΔ μας ενημερώνουν για το χάλι και τον ξεπεσμό της παράταξής τους.

by petrosdiver.
Διαβάζουμε ότι 100 επώνυμα στελέχη της ΝΔ παρεμβαίνουν με δημόσια επιστολή τους αναφερόμενοι σε ζητήματα μείζονος σημασίας, που διαχρονικά συνιστούν την παθογένεια της πολιτικής ζωής. Και επιβάλλεται οι υποψήφιοι πολιτικοί αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας, να τοποθετηθούν αν προτίθενται:

  • Να κόψουν τον ομφάλιο λώρο μεταξύ οικονομικής ολιγαρχίας και πολιτικής εξουσίας που ταλανίζει δεκαετίες τη χώρα.
  • Να συγκρουστούν με το κατεστημένο, τα πάσης φύσεως κέντρα που επηρεάζουν την πολιτική ζωή της χώρας για ίδιον όφελος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας και του κράτους.
  • Να μη συμβιβάζονται προκειμένου να ανέλθουν στην κομματική ή κυβερνητική εξουσία και να μη λυγίζουν μπροστά σε συμφέροντα, για να κρατηθούν σε αυτήν.
  • Να θέσουν τέρμα στη δράση των εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας, που προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα και λεηλατούν τη χώρα.
  • Να λειτουργούν χωρίς κηδεμόνες, αλλά αποκλειστικά βάσει των αρχών και των αποφάσεων των οργάνων του κόμματος, των συμφερόντων του λαού.
  • Να πατάξουν τη διαφθορά και τη διαπλοκή που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και στην εθνική ταπείνωση, φαινόμενα για το οποία δεν υπήρξε ούτε φαίνεται να υπάρχει και από την παρούσα Κυβέρνηση η απαιτούμενη πολιτική βούληση.
  • Να προχωρήσουν στην κάθαρση και την εξυγίανση όχι μόνο της παράταξης αλλά ευρύτερα της πολιτικής ζωής της χώρας, χωρίς συμβιβασμούς, συγκαλύψεις και άλλες σκοπιμότητες.
  • Να κάνουν «σημαία» της αγωνιστικής τους προσπάθειας την διαφάνεια, που είναι η απαραίτητη προϋπόθεση δημοκρατίας.
  • Να προχωρήσουν στην εκ βάθρων αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας, με σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό, οργανωτική δομή και λειτουργία κόμματος αρχών, ακόμη και στην μετεξέλιξη σε έναν ευρύτερο φορέα, προκειμένου να εκφράζει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και να προσελκύει τους νέους.
     
    Δεδομένου ότι 40 χρόνια τώρα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εναλλάσσονταν στην εξουσία, με αυτή την έμμεση ομολογία, γίνεται ξεκάθαρος πλέον ο τρόπος με τον οποίον διοίκησαν την χώρα και εξηγείται και ο λόγος του γιατί φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση.
    Εμείς τι άλλο να προσθέσουμε τα λένε όλα μόνοι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...