Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Σας επέλεξα για υπουργούς, όχι να στελεχώνεται τηλεοπτικές εκπομπές (video)

Γράφει ο Πέτρος Βέργος.
Οι στόχοι, οι άμεσες προτεραιότητες και ο απολογισμός του έργου των υπουργείων σε τακτά χρονικά διαστήματα ήταν τα ζητήματα που τέθηκαν από τον πρωθυπουργό, στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας αφού ευχήθηκε στους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησής του καλή επιτυχία και δύναμη στο δύσκολο έργο που τους περιμένει, τους έθεσε άμεσα ενώπιον των ευθυνών τους. Τους επεσήμανε ότι δεν είναι μόνιμοι και απλά στελεχώνουν τα υπουργεία και καλούνται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ζήτησε «περισσότερη δουλειά και όχι εμφανίσεις στις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές», έδωσε βαρύτητα στο κοινωνικό στίγμα της κυβέρνησης και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να εφαρμόσει το μνημόνιο, προσπαθώντας παράλληλα να αμβλύνει τις συνέπειες με δίκαιη ανακατανομή των βαρών και αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενεργοποίησης ισοδύναμων μέτρων, που θα αποτρέψουν για παράδειγμα την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις και του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Ο κ. Αλέξης Τσίπρας επέμεινε στην γρήγορη εφαρμογή της συμφωνίας που υπεγράφη με τους εταίρους, ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει δρομολογηθεί η ανάκαμψη της οικονομίας και να μπει στο τραπέζι το θέμα του χρέους.

Ζήτησε να υπάρξουν άμεσα μέτρα για την προσφυγική κρίση, να παταχθεί η φοροδιαφυγή, η διαπλοκή και η διαφθορά, να δοθεί βαρύτητα στην εκπαίδευση και στον τομέα της παιδείας.
Αποκάλυψε ότι θα προωθηθούν άμεσα για ψήφιση τα νομοσχέδια για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, την λαθρεμπορία των καπνικών, το νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα Παιδείας, το νομοσχέδιο για τη συνεταιριστική οργάνωση των αγροτών και το νομοσχέδιο για την έρευνα και την καινοτομία.
Τέλος ο κ. Τσίπρας περιέγραψε τους τρεις βασικούς κύκλους του κυβερνητικού σχεδιασμού και συντονισμού:
α) το ΚΥΣΟΙΠ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής)
β) το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής
γ) το ΚΥΣΕΑ
ώστε να επιλύονται άμεσα τα όποια προβλήματα και ταυτόχρονα να εκπονείται ένας συμπαγής κυβερνητικός σχεδιασμός νομοθετικών αλλά και άλλων παρεμβάσεων.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...