Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Θυμήσου πριν ψηφίσεις ποιοι ζητούν την ψήφο σου!!!

Γράφει ο Πέτρος Βέργος.
Λίγες μόνο ώρες πριν την προσφυγή του Ελληνικού λαού στις κάλπες τις 20ης Σεπτεμβρίου και λίγο μετά το πέρας των προεκλογικών συγκεντρώσεων των κομμάτων, οι πολιτικοί αρχηγοί είναι έτοιμοι να τηρήσουν μια παράδοση χρόνων χαλαρώνοντας με ούζο, κρασί και μεζέδες.
Και εμείς απ’ την άλλη αρπάζουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα σύντομο απολογισμό, να κάνουμε μια σούμα και να δούμε τι ακριβώς μας ζητάνε οι υποψήφιοι των κομμάτων.
Η κρισιμότητα αυτών των εκλογών είναι γνωστή, τα μέτρα που πρόκειται να δούμε την επομένη της κάλπης και αυτά γνωστά και μένει να δούμε το ποιος θα διαχειριστεί όλη αυτή την κατάσταση την επόμενη μέρα.
Ας δούμε λοιπόν κάποια δεδομένα.

Από τις τόσες υποψηφιότητες κομμάτων ουσιαστικά μόνο δυο συγκεντρώνουν τις βασικές προϋποθέσεις για να σχηματίσουν κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.
Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την προϊστορία και τα σκάνδαλα να τον ακολουθούν,( αν υπήρχαν σίγουρα θα τους είχαν ξεσκίσει μέχρι τώρα), θα ασχοληθώ με τον έτερο κόμμα, αυτό της ΝΔ.
Οι κύριοι αυτοί που επί 5 συναπτά έτη, μαζί με το αδελφό και συγκυβερνών κόμμα του ΠΑΣΟΚ, δεν έκαναν τίποτα άλλο από το συγκαλύπτουν σκάνδαλα. Παραδείγματα που θα μπορούσα να αναφέρω πολλά.
Μερικά από αυτά που γνωρίζουμε είναι:
  • Η συγκάλυψη των ποινικών ευθυνών για την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, μέσω της απόρριψης της εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο.
  • Οι περίφημες τροπολογίες που χάριζαν τα χρέη των καναλιών, που αθώωναν τους καταχραστές, που χάριζαν τα θαλασσοδάνεια στα κόμματα της κλεπτοκρατίας.
  • Το θάψιμο δικογραφιών όπως αυτή για τον χρηματισμό Μιχελάκη και το ψευδές πόθεν έσχες Αθανασίου.
  • Η Λίστα Λαγκάρντ με τα «βαριά» ονόματα που συγκάλυψαν και τα στικάκια που έκαναν βόλτες από γραφείο σε γραφείο.
  • Την πρώτη χρηματοδότηση από τον Α. Σαμαρά, ο οποίος 22 μέρες μετά την ορκωμοσία του επιχορήγησε με 11,5 εκατ. € από την Περιφέρεια Αττικής για τις κτιριακές του ανάγκες, το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» Πρόεδρος του οποίου είναι ο αδελφός του Αλέξανδρος Σαμαράς.
  • Για κακή τους τύχη τελευταία στιγμή «έσκασαν» και μερικά από τα ονόματα της λίστας που έδωσε ο Φαλτσιανί στους Έλληνες εισαγγελείς που τον επισκέφτηκαν στην Γαλλία. Στην περιβόητη πλέον ΛΊΣΤΑ γίνεται λόγος, τόσο για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου και τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, όσο και για συγγενικά πρόσωπα του τελευταίου. Αναφορά γίνεται και στα ονόματα τριών μελών της οικογένειας Παπανδρέου και συγκεκριμένα της Μαργαρίτας Παπανδρέου, του Νίκου Παπανδρέου και της Σοφίας Παπανδρέου. Ο Φαλτσιανί έχει επίσης ενημερώσει πως διαθέτει στοιχεία και για συγγενικά πρόσωπα δύο ακόμη πρώην πρωθυπουργών και συγκεκριμένα του κ. Αντώνη Σαμαρά και του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Αξίζει επίσης να θυμηθούμε, (γιατί είναι κακό να ξεχνάμε) και τα «ρεκόρ» που έσπασε από Ιούνιο τον 2012 μέχρι και τον Αύγουστο του 2014, ο «εξαφανισμένος» σήμερα Αντώνης Σαμαράς και αναφέρομαι στις:
    • 5 συνολικά ομιλίες στην Βουλή μέσα σε δυόμιση χρόνια. Εξ αυτών καμία ομιλία μέσα στο 2014.
    • Μηδέν απαντήσεις στην Βουλή σε ερωτήσεις πολιτικών Αρχηγών.
    • 25 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αντί για νομοσχέδια.
    • 90 δικογραφίες κατά υπουργών Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που καταχωνιάστηκαν στο «συρτάρι».
    • 3 προτάσεις για εξεταστικές επιτροπές που απορρίφθηκαν (Μνημόνιο, Σκάνδαλο Υποβρυχίων, ΕΡΤ).
    • 2 μόλις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου (πλην πανηγυρικών και τυπικών).
      Αυτά τα σαπρόφυτα της διαπλοκής, αποποιούμενοι κάθε ευθύνης και ισχυριζόμενοι πως ο μόνος υπεύθυνος για όλα τα κακά των τελευταίων 40 ετών είναι ο …ΣΥΡΙΖΑ και η 6μηνη διακυβέρνησή του (!!!), εν ριπή οφθαλμού μεταμορφώθηκαν σε «σταυροφόρους» κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής και μας ζητούν να τους ξανα-εμπιστευτούμε, για να μας ξανα-σώσουν. Τελικά αφού συνειδητοποίησαν ότι δεν έχουν ελπίδες να ξανακερδίσουν την πολυπόθητη εξουσία που θα τους διασφάλιζε την «καρέκλα» και την ασυλία, έπαιξαν και το τελευταίο τους χαρτί.
      Προσπάθησαν να εξισώσουν την παρούσα σκληρή χωρίς αμφιβολία συμφωνία, το 3ο μνημόνιο όπως το αποκαλούν, με τα προδοτικά μνημόνια Παπανδρέου – Σαμαρά, που μόνη σκοπιμότητα είχαν την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, σε συνδυασμό με την γενοκτονία στην Συρία και τον εγκλωβισμό 3,5 εκατ. προσφύγων στην Ελλάδα, ώστε να έχουμε εθνική καταστροφή.
      Όμως ας δούμε λίγο για ποιο 3ο μνημόνιο μας μιλάνε;
        • Δόθηκε έστω και ένα ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία για να ξεφορτώσουν στο ακέραιο οι ξένες τράπεζες; Η απάντηση είναι ΟΧΙ.
        • Φόρτωσαν οι τράπεζες έστω και ένα τοξικό ομόλογο σε μικρο-ομολογιούχους, επιμελητήρια, νοσοκομεία ή άλλα ΝΠΔΔ; Η απάντηση είναι ΟΧΙ.
        • Ανταλλάχθηκε έστω και ένα ευρώ ομολογιακού χρέους με ομόλογο σε βρετανικό δίκαιο όπως έκαναν οι εγκληματίες Σαμαροβενιζέλοι; Η απάντηση είναι ΟΧΙ.
        • Υπογράφηκε κάποιο ΤΑΙΠΕΔ όπου το 100% ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας θα πήγαινε απευθείας στο χρέος; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Αντίθετα το νέο ταμείο θα είναι στην Ελλάδα, για να αξιοποίησει και όχι να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία. Και από τα κέρδη μόνο το 50% θα πηγαίνει στο χρέος.
        • Παραδόθηκε εθνική κυριαρχία σε αποικιοκρατικό δίκαιο; Η απάντηση είναι ΟΧΙ.
          Αντίθετα επανήλθε στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό δίκαιο που προβλέπει ξεκάθαρα την ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας.
        • Αγόρασε έστω και ένα ομόλογο της Deutsche Bank ο Τσίπρας και ο Καμμένος; Η απάντηση είναι ΟΧΙ.
          Να θυμίσουμε εδώ ότι η Deutsche Bank έδινε μίζα 2,5% για την αγορά των ομολόγων της από τραπεζίτες.
          Εν κατακλείδι, το μόνο που μένει είναι ο Έλληνας ψηφοφόρος με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό αύριο στην κάλπη να πει το μεγάλο ΟΧΙ στο παλιό, στο διαπλεκόμενο, στο σαθρό πολιτικό σύστημα, που τόσα δεινά μας κόστισε. Και να διασφαλίσει μια και καλή την σωστή πορεία της χώρας προς το μέλλον.

          Δεν υπάρχουν σχόλια:

          Δημοσίευση σχολίου

          Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...