Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Απο την εκδήλωση των εγκαινίων της αναδρομικής έκθεσης του ζωγράφου Χαράλαμπου Στέφου. (φωτος+βίντεο)

Γράφει ο Πέτρος Βέργος.
Με μια εξαιρετική παρουσίαση πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 25/9/2015 τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης του συμπατριώτη μας ζωγράφου Χαράλαμπου Στέφου (1932- 2009), στο Πνευματικό Κέντρο της Άμφισσας. Ο καθηγητής κ. Γιάννης Κολιαβάς ο οποίος είχε αναλάβει και τον συντονισμό της παρουσίασης ξεκίνησε την εκδήλωση κάνοντας μια μικρή εισαγωγή για τον ζωγράφο Χ. Στέφο και κάλεσε στο βήμα τον Δήμαρχο Δελφών , ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.
Στην ομιλία του ο κ. Παναγιωτόπουλος παρουσίασε τον άνθρωπο Χ. Στέφο όπως αυτός είχε την τύχη να τον γνωρίσει. Έκανε αναφορά στην μεγάλη αξία το έργου του, δήλωσε πάντα πρόθυμος και πάντα στο πλευρό της οικογένειας Στέφου για να υποστηρίξει ενέργειες σαν κι αυτή και κήρυξε την έναρξη της αναδρομικής έκθεσης ευχόμενος καλή επιτυχία.

Ακολούθως ο λόγος πέρασε στην επίκουρη καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την κ. Ελένη Ποταμιάνου, η οποία με μοναδικό τρόπο μας ξενάγησε στο σύμπαν του Χ. Στέφου στα τοπία και στα χρώματα των πινάκων, κρατώντας αμείωτη την προσοχή των παρισταμένων.

Ανέλυσε με εξαιρετική ικανότητα τον χαρακτήρα του καλλιτέχνη, την τεχνοτροπία του, το έργο του και τον συνέκρινε με τα μεγαλύτερα ονόματα του ιμπρεσιονισμού, της τεχνοτροπίας δηλ. στην οποία κατατάσσουν και τον Χ. Στέφο. Μια αναλυτική και εξαιρετικά ολοκληρωμένη από κάθε άποψη παρουσίαση. Εξίσου εξαιρετική και η παρουσίαση του εκλεκτού συμπολίτη μας εκπαιδευτικού κ. Δημήτρη Παλούκη, ο οποίος παρουσίασε τον καλλιτέχνη και το έργο του όπως ο ίδιος το γνώρισε. Τις ομιλίες έκλεισε η κόρη του ζωγράφου, η κ. Μαρία Στέφου η οποία αφού αφιέρωσε λίγα λόγια στον πατέρα της, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της όμορφης εκδήλωσης.
Τέλος ακολούθησε περιήγηση στην μεγάλη αίθουσα του ισογείου του Πνευματικού Κέντρου, όπου εκτίθενται τα έργα του Ζωγράφου Χ. Στέφου.

Ακολουθούν τα λινκ απο τα αποσπάσματα των ομιλιών της εκδήλωσης, φωτογραφίες από την εκδήλωση και βίντεο με τα εκτιθέμενα έργα του Ζωγράφου.

Γιάννης Κολιαβάς Εναρξη + Δήμαρχος Δελφών
Καθηγ. Ε. Ποταμιάνου 1.
Καθηγ. Ε. Ποταμιάνου 2.
εκπαιδευτικός Δ. Παλούκης
Μαρία Στέφου (κόρη ζωγράφου)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...