Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΩΚΙΔΑ: Τί αναπτυξιακό μοντέλο θέλουμε; (φωτος)

Γράφει ο Βέργος Πέτρος.

Μέσα σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, με την παρουσία εκπροσώπων συλλόγων και εκπροσώπων τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Δελφών πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Κυριακοπούλειο μέγαρο της ΔΕ Ιτέας, η πρώτη δημόσια συζήτηση, που αφορούσε την πρωτοβουλία των τοπικών φορέων για την παρουσίαση προτάσεων σχετικά με το αναπτυξιακό μοντέλο που θέλουμε για τον τόπο μας τα επόμενα χρόνια.

Με αφορμή τις διεργασίες σε όλα τα διοικητικά επίπεδα για την οργάνωση και ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και με δεδομένο ότι το αμέσως επόμενο διάστημα χωροταξικές μελέτες, αναπτυξιακά προγράμματα κλπ. θα γίνουν νόμοι του κράτους, θεωρήθηκε απαραίτητη η παρέμβαση της τοπικής κοινωνίας να συνδράμει σ' αυτή την προσπάθεια, η οποία στόχο έχει να βγεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από ένα σωστά και επιστημονικά προσδιορισμένο Παραγωγικό Μοντέλο, πάνω στο οποίο θα σχεδιαστεί το μέλλον της περιοχής μας.

Η συζήτηση ξεκίνησε με εισαγωγικές ομιλίες από την επιτροπή διοργάνωσης, προς ενημέρωση των παρευρισκόμενων δίνοντας ταυτόχρονα και το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα γινόταν η κουβέντα. Οι της επιτροπής εξήγησαν τον τρόπο που θα συγκεντρωθούν οι προτάσεις, το πώς αυτές θα ταξινομηθούν και θα δοθούν στην επιστημονική επιτροπή η οποία έχει αναλάβει να εκπονήσει την μελέτη για το αναπτυξιακό μοντέλο που «αρμόζει» στην περιοχή μας.

Ακολούθησε η πολύ εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και ιδεών των παρευρισκόμενων εκπροσώπων, που τελικά απέφερε καρπούς αφού κατέληξαν στον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσουν αυτή την καλή προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και έδωσαν ραντεβού να ξαναβρεθούν την ερχόμενη Τετάρτη.

Ακολουθούν τα λινκ με ολόκληρη την συζήτηση και φωτογραφίες:

1) Εισαγωγικές ομιλίες της επιτροπής
2) Η συνέχεια της συζήτησης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...