Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ

By petrosdiver
To "αξίωμα" είναι μια πρόταση η οποία δεν αποδεικνύεται και της οποίας η αλήθεια θεωρείται δεδομένη και χρησιμεύει ως αρχικό σημείο για την αναγωγή και το συμπέρασμα άλλων αληθών προτάσεων, ανάλογα με τη θεωρία που εφαρμόζεται.
Τέτοια "αξιώματα" δεν υπάρχουν μόνο στα μαθηματικά, υπάρχουν και στην Πολιτική και στην οικονομία.
Ένα τέτοιο βασικό "αξίωμα" μας λέει ότι "για να ανακάμψει η οικονομία μιάς χώρας, όπως η Ελληνική οικονομία στην προκειμένη περίπτωση, δεν μπορείς να τις αφαιρείς ξεπουλώντας "αντί πινακίου φακής" τα κερδοφόρα ή δυνητικά κερδοφόρα κρατικά περιουσιακά στοιχεία, γιατί τότε της αφαιρείς την όποια ικανότητα για μελλοντική ανάκαμψη".
Η παραβίαση ενός τέτοιου βασικού "αξιώματος" και η παρακολούθηση του τι θα επακολουθήσει, συνιστά στην πραγματικότητα ένα "πείραμα" και μάλιστα ένα πείραμα εφαρμογής του πιο ακραίου καπιταλισμού, όπως είναι αυτός που εφαρμόζεται τα τελευταία 5 χρόνια στην Ελλάδα, στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία. Ένα πείραμα που ποτέ κανείς και σε καμία άλλη χώρα δεν τόλμησε να δοκιμάσει την εφαρμογή του έως τώρα.
Η παραβίαση του παραπάνω "αξιώματος" από θεσμούς και κυβέρνηση, βγάζει κυριολεκτικά την Ελλάδα στο σφυρί και οδηγεί εργαζόμενους, αγρότες και μικρές επιχειρήσεις ολοταχώς προς εξαφάνιση.
Απόδειξη ότι στο πλαίσιο του νέου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, η Ελλάδα θα πρέπει να μεταφέρει περί τα 50 δισ. ευρώ από τα «πολύτιμα περιουσιακά της στοιχεία» σε έναν ανεξάρτητο οργανισμό υπό τον έλεγχο των ευρωπαϊκών θεσμών, που θα προχωρήσουν την πώλησή τους.
Αεροδρόμια, λιμάνια, ενεργειακά συστήματα, γη και ακίνητα, όλα πρέπει να φύγουν.
Στα εργασιακά, οι συντάξεις θα υποστούν ταχείες περικοπές, ο κατώτατος μισθός θα μειωθεί και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις θα περιοριστούν σημαντικά, ενώ θα είναι ευκολότερο να γίνουν απολύσεις.
Οι ιδιωτικοποιήσεις και η απορρύθμιση ανοίγει στις μεγάλες επιχειρήσεις τον δρόμο να πατήσουν σε περιοχές που ποτέ πριν δεν είχαν πρόσβαση, τους προσφέρει την δυνατότητα δημιουργίας μεγάλων κερδών ώστε να συνεχιστεί η ανάπτυξή τους και φυσικά να καθιερωθεί ένα ακραίο μοντέλο για το τι θα μπορούσε να εφαρμοστεί απ’ άκρο σε άκρο στην Ευρώπη.
Τέλος μπαίνει οριστική ταφόπλακα στην οικονομία και η Ελλάδα μετατρέπεται οριστικά και αμετάκλητα σε αποικία χρέους και βαίνει προς διάλυση.
Αυτό όμως που πραγματικά λαμβάνει χώρα είναι ένα πείραμα ελεύθερης αγοράς, μια κυνική προσπάθεια να δημιουργήσουν έναν επιχειρηματικό παράδεισο στη Μεσόγειο, κάτι που πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...