Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Ξεκαθαρίστε την κατάσταση. Δεν μπορείτε να κυβερνάτε με τις ψήφους των ΠΑΣΟΚΟ/ΝΔ/ΠΟΤΑΜΙΔΩΝ.

by petrosdiver
Διαβάζουμε παντού σε όλες τις εφημερίδες και τον ηλεκτρονικό τύπο, το τι συνέβη κατά την διάρκεια της διαδικασίας για την ψήφιση των μέτρων του 3ου μνημονίου. Το πόσο βαριά λαβώθηκε η κυβέρνηση από αυτή την διαδικασία, αφού έχασε ακόμη και αυτό το φράγμα των 120 βουλευτών.
Ένα αποτέλεσμα που έθεσε σε "κίνηση" τις εξελίξεις της επόμενης ημέρας και τις εσωκομματικές διαδικασίες στο κυβερνών κόμμα.
Ψήφο εμπιστοσύνης λοιπόν θα ζητήσει ο πρωθυπουργός μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά σήμερα. Ενώ πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν αναπόφευκτη πλέον και την προσφυγή στις κάλπες, για να ξεκαθαρίσει το αδιέξοδο που έχει επέλθει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και στο πολιτικό πεδίο γενικότερα.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός με πολλαπλές δηλώσεις έχει ξεκαθαρίσει την θέση του με τους διαφωνούντες και το μόνο που απομένει είναι ή να αποχωρίσουν οικειοθελώς (οι διαφωνούντες) ή να πάμε σε εκλογές.

Μια απόφαση που απ' ότι αφήνεται να εννοηθεί, δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, σύμφωνα και με δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, η οποία έχει υποστηρίξει πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί εκλογές, ενώ έχει κάνει λόγο (Αυγή) και για ισχυρές δυνάμεις μέσα και έξω από την χώρα, που θα επιθυμούσαν διακαώς μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού.
«Σε αυτούς, λοιπόν, τους σχεδιασμούς δεν θα μας βρουν συμμάχους. Όσες πιέσεις και αν ασκήσουν, όσα πρωτοσέλιδα και αν στήσουν. Θα απογοητευθούν οικτρά όσοι εύχονται να ανοίξουμε την πόρτα για να εισβάλουν εκείνοι στους οποίους η ελληνική κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη. Η πορεία ανάκαμψης της χώρας περνάει μέσα από ισχυρές κυβερνήσεις που προκύπτουν από καθαρή λαϊκή εντολή».
Πέραν όμως όλων αυτών των δηλώσεων για την εσωτερική κατανάλωση και όχι μόνο, ερωτήματα εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα.
Μπορεί ο πρωθυπουργός να μην θέλει εκλογές αλλά δεν μπορεί μειωψηφόντας στην βουλή να περνά κατ' επείγοντα νομοσχέδια με την ψήφο όλων αυτών που απέρριψε στις εκλογές τις 25ης Ιανουαρίου ο Ελληνικός λαός.
Ούτε έχει νόημα το "τσιτάτο" της κ. Γεροβασίλη περί απογοήτευσης όσων "...εύχονται  να ανοίξουμε την πόρτα για να εισβάλουν εκείνοι στους οποίους η ελληνική κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη..." Διότι ποια η διαφορά με το εάν είναι μέσα ή έξω από ένα κυβερνητικό σχήμα ΌΛΟΙ αυτοί, όταν κάνουν την δουλειά τους ούτως ή άλλως "κρατώντας" ταυτόχρονα σε ομηρία και την "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι λοιπόν ανάγκη να δοθεί μια καθαρή λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Το ποια θα είναι αυτή η λύση ας το αποφασίσουν οι καθ' ύλην αρμόδιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...