Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Η διαπραγμάτευση με το “κουαρτέτο των βρυκολάκων”!

Γράφει ο petrosdiver.
Η διαπραγμάτευση μόλις ξεκίνησε αλλά αυτό καθόλου δεν εμπόδισε το “κουαρτέτο των βρυκολάκων” των πιστωτών να απαιτήσουν την απαλλαγή των πλουσιότερων Ελλήνων, ενώ ταυτόχρονα ζητούν ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους εργαζόμενους με “μπλοκάκι”.
Το “κουαρτέτο” των δανειστών δεν φέρετε διατεθειμένο να κρατήσει ούτε καν τα προσχήματα, αφού με το καλημέρα ασκεί πίεση στην Ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να καταργηθεί η έκτακτη εισφορά του 8% για όσους δηλώνουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 500.000 ευρώ, (κάτι λιγότερο από 300 άτομα)!!!
Στον αντίποδα προτείνουν ισοδύναμα μέτρα με την απαίτηση το σχετικό νομοσχέδιο να προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στις επόμενες δέκα μέρες, προκειμένου να απελευθερωθεί χρηματοδότηση για να καλυφθεί ομόλογο (3,2 δισ) στην ΕΚΤ που λήγει στις 20 Αυγούστου.
Τα ισοδύναμα που προτείνουν είναι:
Α) ο ενιαίος συντελεστής 6% για εισοδήματα πάνω από 50.000 € το χρόνο.
Β) η αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από το 55% στο 75% για το 2015 και στο 100% για το 2016 για πάνω από 700.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Γ) την κατάργηση όλων των φόρων υπέρ τρίτων και των φορολογικών προνομίων των αγροτών.
Δ) τον περιορισμό των πρόωρων συντάξεων και κάποιες ρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών.
Ουσιαστικά μιλάνε για μια ενδιάμεση-μικρή συμφωνία με προαπαιτούμενα.
Η Ελληνική κυβέρνηση απ' την πλευρά της δεν θέλει με κανένα τρόπο μια νέα ψηφοφορία στη βουλή μέτρων που δεν αφορούν την μεγάλη συμφωνία και προβάλει ως επιχείρημα το γεγονός ότι δεν προβλέπεται τρίτο πακέτο προαπαιτούμενων στην απόφαση της τελευταίας Συνόδου Κορυφής.
Ζητά δε να μας δοθούν άμεσα τα 10 δισ. ευρώ που προορίζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και κρατήθηκαν στον ΕΣΜ, ώστε να αποπληρώσουμε τα 5 δισ. για τις υποχρεώσεις του Αυγούστου και τα υπόλοιπα να δοθούν σε προμηθευτές του Δημοσίου.
Εν αναμονή των εξελίξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...