Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Σχετικά με το ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών.

Γράφει ο Πέτρος Βέργος.

Κατά την σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους Πολιτικούς Αρχηγούς, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται ν’ αναλάβει άμεσα η κυβέρνηση και στην συνέχεια οι Πολιτικοί Αρχηγοί διατύπωσαν τις επιμέρους προτάσεις τους.
Στο τέλος οι Πολιτικοί Αρχηγοι, πλην του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δ. Κουτσούμπα, κατέληξαν στο εξής κοινό ανακοινωθέν:


«Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας. Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Και ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός θα συμβάλλει, αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου.
Κοινός στόχος είναι η επιδίωξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει:
· Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας.
· Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις.
· Ισχυρό, εμπροσθοβαρής, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.
· Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ.
Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να ενημερώσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς, αμέσως μετά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής, για τα πρώτα συμπεράσματα που θα εξαχθούν και για την εν γένει πορεία των διαπραγματεύσεων.»
ΣΣ. Ένα πράγμα ομολογώ ότι δεν το πολυκαταλαβαίνω. Συμφώνησαν λέει ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός να συμβάλλει, αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου. Δηλαδή τι ακριβώς θα κάνει;;;
Θα σταματήσουν να κάνουν αντιπολίτευση μέχρι να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα της χώρας;;;
Έχουν κανονίσει να μας περάσουν κολάρο ότι φέρει ο κ. Τσίπρας απ' τας ευρώπας αρκεί να το φέρει κι ότι θέλει ας είναι... αφού τα συνήθη υποζύγια ούτως ή άλλως θα πληρώσουν;;;
ή θα πάει ο Μεϊμαράκης από την ΝΔ, ο Ποτάμης και η Φωφώ για να πουν στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά κόμματα ΤΙ. Ότι μέχρι χτες σας λέγαμε ρίξτε την κυβέρνηση, ταπεινώστε την αριστερή παρένθεση, κλείστε τις τράπεζες να πέσει ο Τσίπρας και σήμερα ερχόμαστε και σας λέμε στηρίξτε την Αριστερή Κυβέρνηση, στηρίξτε τον Αλέξη ...κι ότι βρέξει;;;
Αν αυτό αποτελεί μετά από τόσες ώρες διαβούλευσης των πολιτικών αρχηγών, το αποτέλεσμα που θα μας διασφαλίσει την αξιοπιστία και θα αποτελέσει το αρραγές "Ελληνικό μέτωπο" που θα αντιμετωπίσει τις ύαινες της ευρωπαϊκής ένωσης και μάλιστα μετά το εκκωφαντικό ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος;;;
Τότε Έλληνες "ουε κι αλίμονό μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...