Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ντέλια Βελκουλέσκου: Η νέα ακπρόσωπος του ΔΝΤ.

by petrosdiver.blogspot
Η Ντέλια Βελκουλέσκου λόγω της καταγωγής της από τα Καρπάθια, «βαφτίστηκε» Δρακουλέσκου, ενώ δεν απέφυγε και τον χαρακτηρισμό της ως Τσαουσέσκου, σε μια προσπάθεια σύγκρισή της με τον Ρουμάνο δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου. "Παρατσούκλια" τα οποία θεωρείται ότι φέρει επάξια η εν λόγο κυρία.
Είναι η σκληρή μονεταρίστρια του ΔΝΤ με εξειδίκευση σε θέματα μακροοικονομίας, όπως η σύνδεση της γήρανσης του πληθυσμού με τα προβλήματα των ασφαλιστικών Ταμείων.
Είναι αυτή που όποια χώρα αναλαμβάνει να «συμμορφώσει» προς τις επιταγές του ΔΝΤ, κατά κανόνα εισηγείται περικοπές στον τομέα της υγείας. Δεν είναι τυχαίο που τής ανατέθηκε η υλοποίηση του πειράματος στην Κύπρο με το κούρεμα των καταθέσεων αλλά και η διαχείριση του τρίτου μνημονίου για την Ελλάδα.
Είναι αυτή η οποία επέμενε τότε να γίνει το κούρεμα των καταθέσεων που αποτέλεσε ένα διεθνές οικονομικό πείραμα στην Κύπρο.
Είναι αυτή που συνήθως θεωρεί ότι ένα και ένα κάνουν ενάμισι και όχι δύο, για να έχει περιθώριο διεκδίκησης του κάτι παραπάνω από αυτό που χρειάζεται.
Είναι η ίδια που σε συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη κατάφερε να τον εξοργίσει τόσο που είχε πετάξει την καρέκλα στην οποία καθόταν προς το μέρος της.
Η "σκληρή" Ρουμάνα είχε ασχοληθεί με την Ελλάδα και στο πρόσφατο παρελθόν ως συνεργάτιδα του Μπομπ Τράα. Θεωρείται ο ιθύνων νους για το σχέδιο σταδιακής απόλυσης 150.000 δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα κατά το δεύτερο μνημόνιο.
Τώρα επανέρχεται δριμύτερη, αναβαθμισμένη και με άγριες διαθέσεις, αφού λέγεται ότι έχει πάρει κατευθύνσεις από τον Ρίσι Γκογιάλ και τον Πολ Τόμσεν να είναι ιδιαίτερα αυστηρή στις κατ' ιδίαν συναντήσεις της με τους υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης.
Πάντως η κ. Βελκουλέσκου έδειξε με το καλημέρα τις διαθέσεις της για τα μέτρα που θα πρέπει να υιοθετήσει η Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση και το τρίτο μνημόνιο από τον ESM ζητώντας περικοπή των συντάξεων κατά 30%!
Μένει να δούμε εάν θα επαληθεύσει την φήμη της. Το σίγουρο είναι ότι
«Θα περάσουν δύσκολα αυτοί που θα διαπραγματευτούν μαζί της στην Ελλάδα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...