Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Εκφοβισμός, απειλές για έλεγχο κεφαλαίων και Grexit από την Handelsblatt

Γράφει ο Πέτρος Βέργος.
Σε χθεσινό της δημοσίευμα η Γερμανική Handelsblatt φρόντισε για ακόμη μια φορά να μας "ενημερώσει" ότι σε λίγες ημέρες λήγει το τρέχον πρόγραμμα «στήριξης» για την Ελλάδα (καλοσύνη τους).
Ο χρόνος εκπνέει για την Αθήνα και φυσικά αυξάνονται οι πιέσεις από πλευράς δανειστών για την εξεύρεση λύσης. Ταυτόχρονα αυξάνονται και οι απειλές για έλεγχο κεφαλαίων όσο αυξάνονται οι εκροές καταθέσεων, οι οποίες σύμφωνα με δημοσιεύματα (;) από τις αρχές Ιουνίου έχουν φύγει 1,2 δις € από τις τραπεζικές καταθέσεις, καθώς Έλληνες πολίτες προσπαθούν να προστατέψουν τις αποταμιεύσεις τους από το φόβο ενός Grexit.

Και συνεχίζει το δημοσίευμα εξηγώντας ότι η φυγή κεφαλαίων, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, πλησιάζει σε σημείο που φέρνουν πιο κοντά των ελέγχων κεφαλαίου και μόνο μια συμφωνία με τους πιστωτές, το αργότερο έως τη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Πέμπτη στις 18 Ιουνίου θα μπορούσε να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη.
Ένα αισχρό και πέρα για πέρα προβοκατόρικο δημοσίευμα, που προσπαθεί να αυξήσει την πίεση προς την Ελλάδα και τους Έλληνες. Να εμφυσήσει έτη περαιτέρω το φόβο παρουσιάζοντας το γεγονός των εκροών κεφαλαίων ως την σκανδάλη για την απαρχή του Αρμαγεδδώνα και επισείοντας για ακόμη μία φορά τον μπαμπούλα ενός Grexit. Επιβεβαιώνει επίσης την αγαστή συνεργασία Handelsblatt - Ελληνικά ΜΜΕ.
Αξίζει να σημειωθεί και η "γνώση" που διαθέτει ο συντάκτης του συγκεκριμένου άρθρου της Handelsblatt για τις Ελληνικές τραπεζικές καταθέσεις.
Φαίνεται να γνωρίζει πρώτα πρώτα τους έχοντες καταθέσεις ‘Ελληνες πολίτες.
Φαίνεται να γνωρίζει και ποίοι εξ αυτών τράβηξαν χρήματα τον τελευταίο μήνα.
Φαίνεται να γνωρίζει το πότε βγήκαν τα χρήματα.
Φαίνεται να γνωρίζει τα ποσά και φυσικά το που πήγαν τα χρήματα.
Φαίνεται ότι θα αρχίσω να ρωτάω από που και πως τα γνωρίζει όλα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...