Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΠΑΡΑΙΤΉΣΕΩΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΣΤΟ Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας.

Γράφει ο Πέτρος Βέργος.
Τελειωμό δεν έχουν οι παραιτήσεις των γιατρών στο Νοσοκομείο Άμφισσας.
Σειρά αυτή την φορά είχε η  Ακτινολόγος του Νοσοκομείου, η κα Laoura Raffo. Η Εξειδικευμένη ακτινολόγος, η οποία με δική της πρωτοβουλία είχε ανοίξει  την  μονάδα του Μαστογράφου.
Γιατρός η οποία έχει δώσει και την ψυχή της σ' αυτό εδώ το Νοσοκομείο.
Και το αποτέλεσμα...η παραίτηση η οποία δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. ΚΆΘΕ ΆΛΛΟ.
Εδώ και πάρα πολύ καιρό είχε προειδοποιήσει για τα τεκταινόμενα στο τομέα της και στο τμήμα της. Είχε ενημερώσει τους πάντες.


Όταν όμως οι αντοχές σου ξεπεράσουν τα όρια, τότε δεν έχεις και πολλές επιλογές. Και για στην συγκεκριμένη γιατρό η μόνη επιλογή που είχε απομείνει ήταν αυτή της παραίτησης. Δεν ήταν κάτι που η ίδια επεδίωξε. 

Εξαναγκάστηκε... όπως εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση και πολλοί ακόμη συνάδελφοί της, πριν από αυτή. Αυτό τουλάχιστο προκύπτει και από την επικοινωνία που είχαμε με την ίδια την γιατρό και από τους λόγους έτσι όπως μας τους εξέθεσε.
Ακούσαμε απίστευτες καταγγελίες και καταγράψαμε το κλίμα έτσι όπως αυτό είχε  διαμορφωθεί όλα τα τελευταία χρόνια, στο χώρο της εργασίας της και ειδικότερα καταγράψαμε τις λεπτομέρειες για τις συνθήκες δουλειάς της και την αντιμετώπιση που είχε η ίδια από "συναδέλφους" και διοίκηση. 
Και μιλάμε για γιατρό που κανείς δεν μπορεί να της προσάψει το παραμικρό. Ούτε όσον αφορά την προσφορά της ως γιατρός, ούτε και για την ακεραιότητα του χαρακτήρα της.
Τρέχει τώρα ο βουλευτής να μιλήσει μαζί της και να ζητήσει τάχα μου ...τι!!!
Που ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα;  Τα προβλήματα κατά δική του δήλωση τα γνώριζε. Τι έκανε για να τα σταματήσει;
Εμείς από την πλευρά μας έχουμε κατ' επανάληψη με δημοσιεύματα παρεμβάσεις και ότι άλλο περνούσε από το χέρι μας, προειδοποιήσει για το που πάει η κατάσταση με τις δομές Υγείας του νομού. 
Όμως "φωνή βοώντος εν τι ερήμω".
Λυπάμαι που οι εξελίξεις  ειδικά σ' αυτό το καυτό ζήτημα της Υγείας
μας επιβεβαιώνουν.
Καλούμε για ακόμη μια φορά όλους όσους με τον θεσμικό τους ρόλο μπορούν να βοηθήσουν να σταματήσει ο επικίνδυνος κατήφορος που έχει πάρει ο τομέας της Υγείας στον νομό μας. Ειδικότερα καλούμε τον βουλευτή του νομού μας ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΌΣ να σταματήσει να τρέχει συνεχώς πίσω από τις εξελίξεις, να σταθεί στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις και να αρχίσει αυτός να καθορίζει τις εξελίξεις.  
Σταματήστε στο όνομα της όποιας πολιτικής σκοπιμότητας να παίζεται με τις ζωές μας και τις ζωές των συμπολιτών μας. Έλεος πιά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...