Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Μετά το Γ.Ν. Άμφισσας, τα 2 νοσοκομεία της Λάρισας, SOS εκπέμπει και Νοσοκομείο Λαμίας. Κάτι πρέπει να γίνει με την 5η ΥΠΕ.

SOS από Νοσοκομείο Λαμίας: Δεν υπάρχουν ούτε σακουλάκια για τους ουροκαθετήρες!Την εικόνα ενός σύγχρονου Νοσοκομείου που απαξιώνεται από τις τραγικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό επίπεδο και ανθρώπινο δυναμικό, μας περιέγραψαν οι φωτογραφίες που έφτασαν στο LamiaReport από αναγνώστη.
Η εικόνα με το άδειασμα των ουροκαθετήρων σε κανάτι, καθώς δεν υπάρχουν ούτε τα σακουλάκια για να τα αντικαταστήσουν στους ασθενείς, τα κουτιά κάτω από τα κρεβάτια στα οποία δε λειτουργούν οι μηχανισμοί και οι άρρωστοι ή θα πρέπει να είναι τέρμα πάνω ή το αντίθετο, πραγματικά επιβεβαιώνει ότι το σύστημα νοσεί.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα ράντζα τις καθημερινές, καθώς στο Νοσοκομείο Λαμίας συσσωρεύονται ασθενείς από Άμφισσα και Καρπενήσι των οποίων οι περισσότερες κλινικές δε λειτουργούν λόγω ελλείψεως ειδικοτήτων!
Επικοινωνήσαμε με τη Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων Δέσποινα Γυπαράκη η οποία και μας επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση είναι δραματική. «Κάθε μέρα το προσωπικό προσπαθεί να κάνει την εργασία του κάτω από άθλιες συνθήκες. Όλοι υπερβάλλουν εαυτούς και ο κόσμος φωνάζει με το δίκιο του για τις τρομακτικές ελλείψεις», μας λέει η κα Γυπαράκη.
Ενδεικτικά στην παθολογική σχεδόν 32 κρεβάτια έχουν το σύστημα «κουτί» δηλαδή μπαίνει το κιβώτιο με τους ορούς προκειμένου να ανεβοκατεβαίνουν.
Το χειρότερο όμως είναι με το άδειασμα των ουρακαθετήρων το οποίο επιβαρύνει το νοσηλευτικό προσωπικό.
«Το 50% των μικροβίων πηγαίνει στον υπόνομο και το άλλο 50% το αναπνέουμε», μας λέει η κα Γυπαράκη που δεν στέκεται σε πρόσωπα, αλλά σε προθέσεις που θα επιβάλλουν σοβαρή χρηματοδότηση προς το σύστημα υγείας και δικαιοσύνη μεταξύ των εργαζομένων, καθώς και στο παρελθόν υπήρξαν προσλήψεις με παρεμβάσεις πολιτικών γραφείων, που κατάληξαν απλά στα γραφεία!

 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...