Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ 18 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΝΕΟΣ

Από την συνεδρίαση του συμβουλίου Δ. Δελφών στις 17-6-2015
(μερικές σκέψεις και συμπεράσματα)
Στις 16-6-2015 έγινε συνεδρίαση του Δημ Συμβουλίου Δ. Δελφών με πρώτο θέμα τις απολύσεις στην εταιρεία βωξιτών ΚΕΡΝΕΟΣ. Οι αποφάσεις που ψηφίστηκαν (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης που ψήφιζε παρών), ενώ είναι γενικά σοβαρές και προωθητικές,-κάτω από προϋποθέσεις- στην πραγματικότητα άμεσα για το θέμα των απολύσεων δεν ΛΕΝΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ.
Καμία αποφασιστική ενέργεια. Με διαλυμένο το συνδικαλιστικό κίνημα, με υπουργεία εργασίας κτλ που προς το παρόν δεν δίνουν λύσεις, το μόνο που μένει είναι η αποφασιστική είσοδος στο προσκήνιο της τοπικής κοινωνίας. Σε αυτή την κατεύθυνση υπήρξαν προτάσεις στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου και από την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

18 απολύσεις, καθεστώς γαλέρας και όλοι να περιμένουμε τον ερχομό του νέου μήνα με νέες απολύσεις;
Ακούει κανείς;
Τι νομίζουμε ότι είναι τα μνημόνια και η αντιμνημονιακή συμπεριφορά και δράση;. Οι 18 απολύσεις είναι τα μνημόνια. Το εξωφρενικό καθεστώς του διευθυντικού δικαιώματος (όπως ακούγεται στο βίντεο κ. Ιωσηφίδη), είναι τα μνημόνια. Τα αναφερόμενα των εργαζομένων που συμβαίνουν ΤΩΡΑ, ΧΘΕΣ, ΑΥΡΙΟ δίπλα μας είναι τα μνημόνια.
Όσο για τα αντιμνημονιακά;. Προφανώς και δεν είναι ούτε η μέχρι τώρα στάση των υπουργείων ούτε η στάση των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας.
Ξαναλέμε: Σοβαρά σοβαρότατα όσα ψηφίστηκαν, αλλά αν δεν επιβάλλουμε σαν τοπική κοινωνία την επαναπρόσληψη των 18 απολυμένων και αυτά θα πάνε χαμένα.
Ας μην ξεχνάμε ότι η εργοδοσία στα μεταλλεία σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, από τις απαρχές της κοινωνίας έχει αποδειχτεί η πλέον τυραννική και σκληρή. Ο δε αριθμός των «ατυχημάτων» και θανάτων σε αυτούς τους χώρους συνολικά θα υπερβαίνει τις απώλειες ενός πολέμου.
Μόνο η ενωτική αντίσταση, η μαζική συμπαράσταση αλλά και η αγωνιστική ετοιμότητα της κοινωνίας μπορεί αποφασιστικά να ανοίξει το δρόμο σε μια νικηφόρα κατεύθυνση.
Ας ελπίσουμε ότι το "ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ" θα επικρατήσει μαζί με το ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ.
Στα βίντεο που σήκωσα ας δούμε με σκεπτικισμό αλλά και αγανάκτηση όσα συμβαίνουν. Ειδικά παρακαλώ ας σταθούμε στις τοποθετήσεις των εργαζομένων. Αξίζουν πολύ περισσότερο αυτά τα λίγα λεπτά από οποιαδήποτε άλλη ασχολία.
https://youtu.be/o5k3SR-xHVQ κ. Δημαρχος
https://youtu.be/epQZeYPVZXs Κ Ιωσηφίδης δημ σύμβουλος
https://youtu.be/UKZhEQlYtys Χρ Βανδώρος (πρωτοβουλία αλληλεγγύης)
https://youtu.be/RA5DS7dM6-M κ Γ. ΚΑΖΟΣ πρόεδρος σωματείου
https://youtu.be/o5Hct-zWS6U
Ομιλίες εργαζομένων κ απολυμένων στην ΚΕΡΝΕΟΣ (κ Αγγελόπουλος, κ Πολίτης , κ Μαργαρίτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...