Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΙΤΕΑ: ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΣΤΙΑ "ΜΟΛΥΝΣΗΣ"

Γράφει ο Πέτρος Βέργος.
Τελειωμό δεν έχουν τα παράπονα των συμπολιτών μας για προβλήματα, μεγαλύτερα ή μικρότερα, που δεν παύουν όμως να είναι προβλήματα και να δυσκολεύουν την ζωή τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα για το οποίο μας έγινε η καταγγελία, δεν είναι καινούργιο. Παράπονα και καταγγελίες έχουν γίνει κατ’ επανάληψη και στο παρελθόν, εφ’ όσον υφίσταται για περίπου ένα χρόνο τώρα.

Όσο για την λύση αυτή υπάρχει μεν αλλά κάποιοι φαίνεται να κωλυσιεργούν να την θέσουν σε εφαρμογή.
Ο λόγος για το ακίνητο που βρίσκεται επί της Καποδιστρίου, λίγα μέτρα μετά το Αστυνομικό Τμήμα της Ιτέας, με τους δύο πανέμορφους φοίνικες μπροστά στην είσοδο.
Το πρόβλημα που έχει προκύψει είναι ότι στην βάση ακριβώς του ενός φοίνικα αναβλύζει νερό από ζημιά που έχει υποστεί το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης προφανώς από τις ρίζες του δένδρου.
Νερό, που όπως διαπίστωσα και από αυτοψία στο σημείο, κυλά αμέριμνο μέχρι την διασταύρωση της Καποδιστρίου με την οδό Κασούτσα, περνά το δρόμο και συνεχίζει την ήσυχη πορεία του στο επόμενο τετράγωνο.
Νερό που χάνεται άδικα.
Νερό με την αντιαισθητική πρασινίλα που θυμίζει βαλτόνερα και τη μυρουδιά που αναδύεται από το σημείο, το οποίο αποτελεί πηγή μόλυνσης και αναπαραγωγής κουνουπιών.
Τώρα που αρχίζουν και οι ζέστες, γίνετε επιτακτική η ανάγκη απόδοσης άμεσης λύσης στο πρόβλημα.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει καθόλου χώρος στο πεζοδρόμιο, αφού ο όγκος των δένδρων καλύπτει όλο το πλάτος του. Αυθαιρεσία η οποία θα έπρεπε κατά την ταπεινή μου άποψη από την αρχή να είχε αποτραπεί.
Απ' ότι πληροφορηθήκαμε, στις παραπάνω επισημάνσεις κατέληξε μετά από δική του αυτοψία και ο υπεύθυνος υδραυλικός του Δήμου, ο οποίος 'έχει αποφανθεi ότι όντος υπάρχει βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης και πιθανώς και στο δίκτυο αποχέτευσης και ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα δυο δένδρα. Στην έκθεση επίσης του υδραυλικού αναφέρετε ότι η αποκατάσταση του δικτύου δεν μπορεί να γίνει χωρίς να «φύγουν» τα δένδρα από το πεζοδρόμιο.
Το θέμα έχει απασχολήσει και το τοπικό συμβούλιο, το οποίο έχει πάρει και απόφαση που συμπεριλαμβάνει και την απομάκρυνση των δένδρων.

Ελπίζουμε να εφαρμοστεί η απόφαση του τοπικού συμβουλίου, να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν οι βλάβες του δικτύου και να μην δοθεί συνέχεια στην απειλή των περιοίκων για νέα παραπομπή του θέματος, αυτή την φορά στην εισαγγελία Άμφισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...