Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Σε 4.500 απολύσεις προχωρεί η Siemens

Γράφει ο Βέργος Πέτρος.
ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ 10ετίες τώρα δισεκατομμύρια στις πλάτες των λαών με κάθε πρόσφορο γι' αυτούς μέσο, αλλά μόλις παρουσιάσουν την παραμικρή κάμψη τα έσοδα, τότε προβαίνουν σε άμεσες ενέργειες εξισορρόπησης της κατάστασης.

Και μην νομίσει κανείς ότι οι μεγαλομέτοχοι του Κολοσσού που ακούει στο όνομα SIEMENS θα ήταν ποτέ διατεθειμένοι να επωμιστούν το όποιο κόστος, έστω και στο ελάχιστο. Όχι...Το πρώτο πράγμα που θα σκεφθούν θα είναι η μείωση των θέσεων εργασίας. Στην κατάργηση λοιπόν 4.500 θέσεων εργασίας προχωρεί ο γερμανικός κολοσσός Siemens, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις "οικονομικές δυσκολίες" και να ολοκληρώσει και το πλάνο αναδιάρθρωσης που κατάρτισε προ διετίας.
Η κρίση βλέπεται επηρέασε και τον γερμανικό κολοσσό. Το πρώτο τρίμηνο 2015 τα κέρδη της Siemens παρουσίασαν μείωση της τάξης του 5%. Βλέπετε οι πολύ καλοί πελάτες του ευρωπαϊκού νότου που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, δεν μπορούν πλέον να ξοδεύουν αυτά που έως και το πρόσφατο παρελθόν ξόδευαν. Αποτέλεσμα η χαμηλή ζήτηση και η πτώση των δραστηριοτήτων βασικών επιχειρησιακών της μονάδων.
Φυσικά, για όσους θυμούνται ένα χρόνο πρίν ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Τζόε Κάεσερ είχε ανακοινώσει ότι η εταιρεία θα μείωνε κατά 11.600 άτομα τις θέσεις εργασίας, σε μια προσπάθεια να μειωθεί το εταιρικό της κόστος κατά 1 δις € περίπου. Ηταν δηλ. στο πρόγραμμα να γίνουν ούτως ή άλλως οι απολύσεις.
Κρίμα πάντως τα παιδιά, τους μετόχους εννοώ, που προφανώς έχουν στεναχωρηθεί με αυτή την κατάσταση και έχουν χάσει τον ύπνο τους!!! Εγώ θα τους συνιστούσα να επισκεφτούν άμμεσα τον ψυχολόγο τους μην μας πάθουν και καμιά κατάθλιψη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...